Fidanları Ormana Dönüştürüyoruz

Gençleştirme Çalışmaları İle Tohumları Fidana, Fidanları Ormana Dönüştürüyoruz.

Bölge Müdürümüz Sn Faruk Bayraktaroğlu, Yenice İşletme Müdürlüğümüzde devam eden silvikültür uygulamaları özellikle gençleştirme ve tohumlama kesimi ile ormanlarımızın kalitesini artırmak amacıyla devam eden çalışmaları dron ile inceledi.

Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada ” Bölgenin doğal güzellikleri arasında yer alan ve yöre için ekonomik değeri yüksek olan kayın ormanlarında yaptığımız çalışmalarla burayı gençleştiriyor tohumdan fidanlar, fidanlardan da yeni ormanlar kuruyoruz. Ormanların de devamlılığını sağlamamız için gerekli silvikulturel çalışmaları yerinde ve zamanında yapmalıyız.

Çalıştığınız ormanları iyi okursanız alınacak çok dersler olduğunu görürsünüz, Kayın gençleştirme çalışmaları çok titiz çalışmayı gerektirir. Gençleştirme çalışmalarından önce zaman kaybetmeden diri örtü temizliği yapılmalı bol tohum yılı tespit edilerek eğer bol tohum yılı değilse tohum takviyesi yapılmalıdır. Tohum ekiminin ardından tırmıklamayı mutlaka yapalım yoksa tüm tohumları kaybederiz. Gençlik bakımlarını zamanında yapalım. Fidan sayımını uygun yaparsanız gençleştirme yaptığınız sahanın rontgenini çekmiş olursunuz. Kayın meşcerelerimiz aralama bakımları sayesinde hem daha sağlıklı hem de daha stabil bir biçimde gençleştirme periyoduna hazırlanıyorlar. Ayrıca bu bakımlar sayesinde alınan ara hasılat ile ülke ekonomisine katkı ve insanımıza istihdam imkânı sağlanmış oluyor” dedi.

İnceleme ve denetimlerinde Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu’na Silvikültür ve Ağaçlandırma Şube Müdürü, Yenice Orman İşletme Müdürü, Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri ve Teknik elemanlar katıldı.