Safranbolu’da Ön Cepheler Yenileniyor

Safranbolu’da Ön Cepheler Yenileniyor

Korumanın Başkenti Safranbolu’da Belediye Başkanı Elif Köse’nin yoğun çabaları ile başta Kaya Erdem Caddesi olmak üzere tüm Safranbolu’da cephe yenilemesi çalışmaları başlatıldı

Başkan Elif Köse, beraberinde İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci ve cephe yenilemeyi yapacak olan firma yetkilileri ile birlikte Cadde esnafıyla bir araya gelinerek yapılacak çalışmalar anlatıldı.

Çok sayıda esnafın katıldığı toplantıda konuşan Başkan Köse, İstanbul Büyük Şehir belediyesinin teknik desteği ile yapılacak olan dükkânların alüminyum doğramalarının yenileneceğini, tabelaların zemin aydınlatmalı olacağını, kolonlarının taş kaplanacağını ve bu çalışmanın tamamlanmasının ardından yukarıdaki dükkan ve dairelerinde sıva mineral boya işlemlerinin yapılacağını belirterek, “ Burada amacımız öncelikle kötü görüntüyü ortadan kaldırmak. Özellikle bu caddemiz en çok ziyaret alan Tarihi çarşı bölgesine giden misafirlerimizin geçtiği ve Safranbolu’da ilk gördüğü yer. Buradan başlayarak ilçemizi çok daha güzel bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Cephe yenilemesi Sadri Artunçla Devam Edecek

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şöyle devam etti, “ Biz bir turizm kentiyiz. Şehrimizi güzelleştirmek, çok daha temiz görünümlü bir kent yapmak durumundayız. O nedenle ivedilikle çalışmalarımızı başlatmak istiyoruz. Bununla birlikte cepha yenileme çalışmalarımız Kaya Erdem Caddesinin ardından Sadri Artunç Caddesi ile devam edecek.  Bu vesile ile toplantıya katılan ve gerçekleştirilecek olan projede bizimle işbirliği içerisinde olacaklarını ifade eden değerli esnaflarımıza da şimdiden teşekkür ediyorum. Burada amacımız ortak. Hepimizin isteği çok daha yaşanılır ve daha güzel bir Safranbolu.”