YENİCE PLATFORMUNDAN ALAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ

YENİCE’nin verdiği HES mücadelesinde aktif olarak yer alan , yol gösterici çalışmaları ve yönlendirmeleri ile Yenice Platorfomu’nun başarısında pay sahibi olan Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Alan, bilimsel kariyer yapmak üzere 11 aylığına ABD’ye gidiyor.

Amerika’nın en eski üniversitelerinden birisi olan( Nort Cadolina State )  Karolanya Devlet Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak gidecek olan Alan, burada alanıyla ilgili bilimsel araştırmalar yapacak.

TUBİTAK’ın vereceği bursla ABD’ye gidecek olan Dr. Murat Alan, çalışmalarını bitirdikten sonra tekrar Karabük Üniversitesi’ne dönecek.

Aynı zamanda TEMA Karabük İl Temsilcisi olan Dr. Murat Alan, HES olayı  ortaya çıktıktan sonra Yenice Platformu ile ilişkiye geçmiş ve yönlendirici  çalışmalarıyla katkı sağlamıştı. Dr. Murat Alan, Yenice Platformu’nun etkinliklerine üniversitelerden bilim insanlarının gelmesine de vesile olmuş ve bilimsel bilgilerle aydınlatıcı olmuştu. Dr. Alan, ayrıca panellerde, tv  programlarında yer almış, Yenice’nin HES davasında haklılığını ortaya koyarak, bunun bir vahşet olacağını dile getirmişti. Dr. Alan, Şeker Kanyonu hattına defalarca  gelerek incelemelerde bulunmuş ve bunları rapor haline getirerek belgelendirmişti. Dr. Murat alan, mahkemenin 9 kişilik bilirkişi ücretinin Türkiye Ormancılar Derneği’nden ödünç alınanarak ödenmesinde de rol üstlenmişti. Türkiye’nin en eski derneklerinden birisi olan Türkiye Ormancılar Derneği’nin HES davasında müdahil olmasını sağlayan Dr. Murat Alan, 22 Nisan’da olay mahallinde yapılan keşif sırasında Prof. Doğan Kantarcı’nın gelmesine de ön ayak olmuştu.

Ay sonuna doğru ABD’ye gidecek olan Dr. Murat Alan, Karabük’le ilişkisini kesti ve veda ziyaretlerinde bulundu.  Dr. Alan, cuma günü de ilçemize gelerek Yenice  Platformu üyelerine veda etti. Yenice Platformu, Dr. Murat Alan’a bir teşekkür belgesi ve Yenice tablosu sundu.

Yenice Platformu adına bir açıklama yapan Mustafa Akay, ” Uzunca bir süredir doğal güzelliklerimiz yok olmasın, telafisi mümkün olmayacak zararlar oluşmasın diye verdiğimiz HES mücadelemizde, kolumuz kanadımız olan Dr. Murat Alan’ın şimdiye değin bize verdiği katkıya teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.