Yenice Ihlamur Balı Üreticilerini Ziyaret etti

 

 

 

Yenice Kaymakamı Boztaş; Coğrafi İşaret Tescili Alan Yenice Ihlamur Balı Üreticilerini Ziyaret etti. Yenice Kaymakamlığından yapılan açıklamada;

“Yenice Kaymakamlığımız öncülüğünde ve İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik ekibi çalışmalarıyla, 14.12.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapmış olduğumuz Yenice Ihlamur Balı Coğrafi İşaret Tescil süreci tamamlanmış olup, Yenice Ihlamur Balı 1.09.2023 tarihli Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayımlanarak Coğrafi İşaret Tescili almaya hak kazanmıştır.

Endemik olan ve Yenice ilçemizde yoğun olarak bulunan gümüşi ıhlamur türlerinin nektarından elde edilen monofloral bir bal olan “Yenice Ihlamur Balı” Coğrafi İşaret Tescili ile elde edilen ürünlerin korunması ve üretiminin devamlılığının sağlanması, bölgemizi tarımsal ürünleriyle de korumayı ve gelecek nesillere taşımamıza katkı sağlayacaktır.

Bu kapsamda Kaymakamımız Davut BOZTAŞ, “Yenice Ihlamur Balı” üretimi yapılan Gökbel köyü üreticilerimiz ile bir araya gelerek İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelden bilgiler aldı.” ifadelerine yer verildi.