YENİCE BELEDİYESİ TURİZM SORUMLUSU AŞKIN UZUNKARA’ DAN EMEKLİLİK KARARI

YENİCE BELEDİYESİ TURİZM SORUMLUSU AŞKIN UZUNKARA’ DAN

EMEKLİLİK KARARI

           2009 yılından beri  Yenice Belediyesinde çalışan, gerek bireysel gerekse belediye adına yaptığı turizm çalışmalarıyla ilçemizin tanıtımına ve Yenice doğa turizminin gelişmesine önemli katkıları olan belediyenin turizm sorumlusu ve aynı zamanda Ihlamur Terasın müdürlüğü görevinde de  bulunan Aşkın Uzunkara yılbaşından sonra emeklilik kararı aldığını  açıkladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Aşkın Uzunkara şunları söyledi:

       2009 yılında  çalışmaya başladığım  Yenice Belediyesinden EYT kapsamında emeklilik hakkı kazandım ve yılbaşı itibariyle emekli olmaya karar verdim. Görev yaptığım yaklaşık 15 yıl boyunca bana verilen görevleri büyük bir özveri ve mesai mefhumu gözetmeksizin yerine getirmeye çalıştım. Özellikle, geçmiş yıllarda da gündeme getirilen ve konuşulan, 2009 yılından itibaren de sürekli ivme kazanan   Yenice doğa turizminin içinde, gerek bireysel, gerekse de belediyedeki görevim dolayısıyla aktif yer ve görev  aldım. Türkiye çapında organize edilen turizm konulu  toplantı ve fuarlarda, Yenice doğa turizmi için yapılan, hazırlanan yazılı ve görsel tüm çalışmalarda, Ihlamur Terasın inşasından günümüze kadar geldiği tüm aşamalarında büyük bir gurur ve gayretle görev yaptım, belediyemizi ve Yenicemizi temsil ettim. Yenicemiz ve belediyemiz ile ilgili tüm konularda duyarlı, fikir üreten, katkı sağlayan ve gerçekleşmesi için çaba gösteren biri oldum.

         Bu vesileyle benim Yenice Belediyesinde çalışmama imkan sağlayan belediye başkanımız sayın Zeki Çaylı’ya, birlikte görev yaptığım tüm memur ve işçi arkadaşlarıma, daire amirlerime, Ihlamur Teras personeli arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bundan sonraki yaşamımda, 15 yıllık belediyecilik deneyimimi, turizm başta olmak üzere sahip olduğum tüm tecrübe ve birikimlerimi, Yenicemizin gelişimi ve geleceği  için kullanma çalışacağım. dedi.

AŞKIN UZUNKARA KİMDİR?

Menderes mahallesinden Kemalettin ve merhum Zeynep Uzunkara’nın oğludur. İlk orta ve lise öğrenimini Zonguldak Kozlu da tamamladı ardından Cumhuriyet üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. İzmir ve Bursa Işıklar Askeri Lisesinde yedek subay olarak askerliğini yaptı. İstanbul ve Antalya da özel şirketlerde İnsan Kaynakları alanında yönetici olarak çalıştı.2007 yılında Yeniceye gelerek Ören Kereste ve Mobilya fabrikasında müdürlük yaptı. Ören mobilyanın kurulmasına ve şirketin kurumsallaşmasına öncülük etti.2009 yerel seçimlerinden sonra Yenice belediyesinde çalışmaya başladı. Yenice Yüksekokul Derneği, Yenice Doğa Sporları Derneği, Yenice Kalkınma Derneğinde kurucu üye ve yönetiminde yer almaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.