Vali Gürel, Şehit Babasına Verdiği Sözü Yerine Getirdi.

Vali Gürel, Şehit Babasına Verdiği Sözü Yerine Getirdi.

1993 yılında Hakkari’de şehit olan Şehit J. Er Mustafa Arık’ın babası Hasan Arık amcamız şehit oğlu adına Kehler Köyü Kırıklar Mahallesinde bulunan kendi arazisine köy sakinlerinin de desteği ile yaptırdığı Cami, Köy Odası ve İmam Lojmanının çevre düzenlemesi için Vali Fuat Gürel’den yardım talebinde bulunmuştu.

Şehit Ailelerine gerçekleştirdiği ev ziyaretleri esnasında Hasan Arık amcamızın kendisine ilettiği talebinin en kısa sürede yerine getirileceği sözünü veren Vali Fuat Gürel, İl Özel İdaresi ve Safranbolu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tamamlanan çevre düzenlemesini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis üyeleri Nuri Kırımlı ve Mustafa Ünal ile birlikte cami, köy konağı ve imam lojmanını gezerek incelemelerde bulunan Vali Fuat Gürel, “Bu güzel tesisi köyümüze kazandıran Aziz Şehidimiz Mustafa Arık’ın babası Hasan Arık amcamız başta olmak üzere köy sakinlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hasan Amcamız bu güzel bir camiyi ve tesisleri kazandırdı, bizden de çevre düzenlemesi için talep de bulundu. Şehitlerimizin, Devletimize ve bizlere bıraktığı kutsal emanetlerinin talebini yerine getirmek için ekiplerimizi görevlendirdik ve onlarda kısa sürede bu talebi yerine getirerek Hasan Amcamıza vermiş olduğumuz sözü yerine getirmiş olduk. Başta Şehidimiz Mustafa Arık olmak üzere tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri Devletimiz için, bizler için kutsal emanetler, onlar için ne yapsak şehitlerimize olan borcumuzu ödeyemeyiz.”diye konuştu.