Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İki ayda bir periyodik olarak düzenlenen Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in de katılımı ile Safranbolu Halk Kütüphanesinde yapıldı.26.12.2018 15:42

Bilgilendirme Toplantısına Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Burak Ören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İlçe Müftüsü İsmail Temur, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Özcan, İlçe Sağlık Müdürlüğü Doktoru Furkan Kapanşahin ve Kamu Kurumları Personeli, Okul İdarecileri ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dr. Furkan Kapanşahin; “ Getirilen her türlü yasaklamaya, hapis ve ölüm cezalarına rağmen tütün ve madde kullanımları engellenememiştir. İşte tam da bu noktada uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin Türkiye’miz için hem Milli yapımızın toplumsal huzurunun korunması için hem de terörle mücadelede olduğu gibi kahraman güvenlik kuvvetlerimizin üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirdiklerini bilmekteyiz. Ancak, bu mücadelede kamu ayağı yani milletimiz olması ile başarı çok daha kolaylaşacaktır. Bu toplantıların nedeni de budur. Mücadele edeceğimiz düşmanı iyi tanımak. Ben büyük desteklerinden ve bizlere öncülük etmesinden dolayı Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Biz aslında hem uyuşturucu hem de bağımlılıkla mücadele toplantıların düzenli olarak devam ettirmekteyiz. Bu toplantılarda da Safranbolu İlçesinin genel olarak bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadelede asayiş, sağlık müftülük ile birlikte daha iyi neler yapabiliriz anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bizler kurumsal anlamda yürüttüğümüz bu çalışmaları yaparken, vatandaşlarında olaya dâhil olmasını istiyoruz” dedi.

Ürkmezer şöyle devam etti; Tabii ki bizler uyuşturucu ve bağımlılıkla sadece emniyet yani asayiş uygulamaları ile mücadele edilmeyeceğini biliyoruz. Devletimiz de zaten bu konseptten çıktı ve sağlık ve eğitsel anlamda bağımlılıkla mücadele faaliyeti yürütüyor. Bu şu demek değil: Emniyet, Jandarma ve diğer bütün birimlerimiz tarafından yürütülen çalışmalarımız devam etmeyecek değil. Bu çalışmalar devam ediyor. Emniyet Müdürlüğünden arkadaşımız bilgi verecektir ancak tüm android telefonlar için başlatılan ‘Uyuma’ isimli aplikasyonu geliştirildi. Uyuma aplikasyonu bu anlamda tabana yayılmayı da sağlayacaktır.”

Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi iyiye, güzele yönlendirmenin en önemli konu olduğunu ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ Bizler çocuklarımızın ne kadar eğitsel, kültürel, sanatsal faaliyetlerine imkan tanırsak onlar bu kötü alışkanlıklardan o kadar uzak dururlar. Yönetici olarak bizlere düşen görev kötüyü göstermek değil, iyisi göstermektir. Emin olun ki çocuklarımız mutlaka iyiyi seçeceklerdir. O nedenle bizler Milli Eğitim içerisinde, Gençlik ve Spor içerisinde, müftülük içersinde halk eğitim içerisinde olsun çeşitli sanatsal, kültürel, sprotif ve dini faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yine Belediyemiz bünyesinde de her yaştan insanımıza çeşitli kurslar düzenliyoruz. Bunlar içerisinde çocuklarımıza kitap dağıtımından müzik kurslarına, sportif branşlardan sinemaya kadar  pek çok alanı kapsıyor. Çocuklarımızın tüm bu etkinliklere katılmalarını istiyoruz. Emin olun ki eğitici anlamda ne kadar çok faaliyet yürütürsek asayiş bakımından güvenlik güçlerimize daha az iş düşecektir. Şunu bilmenizi isterim bu kurslar için harcanan para, sonradan suça sürüklenen çocuklarla mücadelede harcanan paradan çok çok az. Çünkü kaybedilmiş bir çocuğu kazanman çok zor. Bizler çocuklarımızı kaybetmeden iyiye yönlendirmeliyiz” diye konuştu.

Kaymakamlık Proje Birimi tarafından hazırlanan ve Okul İdareleri, Okul Aile Birlikleri için uyarıcı bir kit hazırlandı. İnşallah ihtiyaç olmaz ama olur ise neler ile karşılaşacaklarını, ne yöntemler izlemeleri gerektiğini anlatıyor diyerek konuşmasına devam eden Ürkmezer; “ Sizlerden isteğim, gerçekleştirilen tüm etkinliklere çocuklarımızın katılımlarını sağlamanız. Bilindiği üzere tüm kurslarımız ücretsiz. Yine materyalleri sağlayamayacak olan çocuklarımızın da ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bununla birlikte daha öncede servisler ile ilgili toplantımızda da ifade ettiğim gibi çocuğu kapıdan aldığımız andan eve teslim edinceye kadar güvenliğini sağlamakla mükellefiz. Çocuklarımızı takip etmeye devam edelim. Gözlerimizi üzerlerinden ayırmayalım. Ben böylesi önemli bir toplantıya katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, yarınımız çocuklarımız için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

Ürkmezer’in konuşmasının ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli Sosyal Çalışmacı Erdem Ünal, İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli Dr. Furkan Kapanşahin ve Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Personeli Komiser Coşkun Sözener tarafından uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele ile ilgili bilgilendirme yapıldı.