BAŞKAN SEMERCİ, “VATAN ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY, İSTİKLAL MARŞI’NI KALEMİYLE DEĞİL, YÜREĞİYLE YAZMIŞTIR”

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82’nci yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.26.12.2018 15:41

Başkan Semerci mesajında, “ İstiklal Marşı’mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin destan yazdığı istiklal mücadelemize tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hislerine tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. Milli Şairimiz en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır.O zor zamanlarda hiçbir zaman umudunu ve inancını kaybetmeyen  Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, milli mücadelenin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın da müjdecisi olmuştur. Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır.  ‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek istiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getiren Mehmet Akif Ersoy, hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği, millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı her zaman bizlere ışık tutmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ebediyete intikal edişinin 82’nci yıldönümünde saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.