Uluslararası Masa Tenisi Turnuvasına KBÜ’lü 2 Hakem

Uluslararası Masa Tenisi Turnuvasına KBÜ’lü 2 Hakem

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli, 20 ülkeden 102 sporcunun katılımı ile düzenlenen WTT Youth Contender (Juniors)’da hakem olarak görev aldı.

Türkiye’de ilk defa düzenlenecek WTT Youth Contender (Juniors), 19-25 Mart 2023 tarihlerinde 20 ülkeden 102 sporcunun katılımı ile WTT Feeder (Seniors) ise 27 Mart-01 Nisan 2023 tarihlerinde 37 ülkeden 159 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Depremden etkilenen şehirlerden gelen 27 sporcunun da yer alacağı turnuvalara Antalya’nın Belek ilçesinde yer alan Gloria Sports Arena ev sahipliği yapacak.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli, Türkiye’de ilk defa gerçekleşen iki büyük masa tenisi turnuvasının ilki olan ve 19-25 Mart tarihlerinde 20 ülkeden 102 sporcunun katılımı ile düzenlenen WTT Youth Contender (Juniors)’da hakem olarak görev aldı. Doç. Dr. Raşit Esen ve Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli,  27 Mart-01 Nisan tarihlerinde 37 ülkeden 159 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan WTT Feeder (Seniors) bölümünde de görev alacak.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvalara Ekim 2023’te Star Contender turnuvasının eklenmesi ve de bu turnuvaların her sene aynı dönemde uluslararası takvime girmesi hedefleniyor.