TOPRAK ANALİZİ YAPTIRMAK İSTEYENLER SON GÜN 31 OCAK

YENİCE İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası’na yazdığı yazıda, fidan desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 31 Ocak 2019 tarihine kadar toprak numunelerini yaptırmaları gerektiğini belirtti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Yenice Ziraat Odası’na yapılan yazıda;

“Yenice Ziraat Odası’na

Kaynakların etkin ve verimli kullanılması temel hedefi çerçevesinde toprakta kimyasal kirliliğin ürün maliyetlerinin düşürülmesi, yüksek verim elde etmek, doğru ve zamanında gübreleme konusunda bilinç oluşması amaçları doğrultusunda 2019 yılı bahar döneminde İlimiz genelinde toprak analiz kampanyası başlatılmıştır.

Üreticilerimiz toprak numunelerini 31.01.2019 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze teslim etmeleri ve ad soyadlarını, tapu bilgilerini, T.C. Kimlik numaralarını, telefon numaralarını bildirmeleri ve İlçe Müdürlüğümüze destekli Ceviz ve Trabzon Hurması getirilecek olup; taleplerin 30.01.2019 tarihine kadar müdürlüğümüze bildirmeleri gerekmektedir.” denildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, toprak analizi yaptırmak ve %50 hibe destekli ceviz fidanı ile %75 hibe destekli Trabzon Hurması fidanı almak isteyen çiftçilerin müdürlüğe müracaat etmeleri gerektiğini belirttiler.