SAFRANBOLULU HEMŞEHRİMİZ ŞEKER İÇİN İMZA KAMPANYASI AÇTI

İSTANBUL’da yaşayan Safranbolulu  hemşehrimiz Tansu Gürsel Şeker Kanyonu’nda  HES yapılmaması için  Change.org’da bir imza kampanyası açtı.

20 yıldır İstanbul’da yaşayan ve inşaat sektöründe çalışan Tansu Gürsel’in  10 yıla yakın ulusal basında spor yazarlığı yaptığı, bir süre de Karabükspor’da yöneticilik görevinde bulunduğu öğrenildi. Hemşehrimiz  Tansu Gürel, açtığı imza kampanyası ile ilgili olarak şunları  söyledi. “Kendimi bildim bileli doğaya ve hayvanlara karşı duyarlılığım var. HES’lerin neden olduğu doğa yıkımlarını takip ediyorum. Yenice’nin orman varlıkları bakımından ne kadar zengin olduğu bilinen bir durum. Bu doğa katliamlarından birinin de Yenice’de olmasını istemiyorum. Maalesef kamuoyu oluşturma konusunda bölgemizde bir eksiklik var ve herkesin yapabildiği kadar elini taşın altına koyması gerektiği düşüncesinde olduğum için etkili böyle bir kampanya başlatma gereği hissettim. Faydalı olmasını dilerim”.

Hemşehrimiz Tansu Görsel tarafından Change.org’da açılan kampanyada şu görüşlere yer verildi. ”

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarına sahip Karabük Yenice’de yer alan Şeker Kanyonu’na 2013 yılından bu yana yapılmak istenen HES projesi, bugün İl Genel Meclisi kararıyla kabul edildi. Ülkenin en önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olan, bünyesinde çeşit çeşit ağaç ve hayvan türleri barındıran kanyonun doğa katili HES projeleriyle kuruyup gitmesine göz yumma!

1999 yılında Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Avrupa’nın biyolojik çeşitlilik açısından en değerli ve acil korunması gereken 100 orman alanı arasına alınan Yenice Ormanları’nı korumak hepimiz için bir görev, gelecek için mecburiyetimizdir.

Şeker Kanyonu için sen de bir imza ver!”

Haberimiz hazırlanırken, imza kampanyasına katılım 57 bin 415 idi. Kampanyada 75 bin imzaya ulaşılması hedefleniyor. Toplanan imzalar ilgili birimlere gönderilecek.

Karabük ve Yenice turizminin can damarı olan Şeker için böyle bir kampanya başlatan hemşehrimize teşekkür ediyor, Yenice ve Yenice dışındaki   tüm hemşehrilerimizin de bu konuda mücadele veren YENİCE PLATFORMU’na maddi-manevi destek vermelerini diliyoruz.