Partilerde adaylar tamam sıra meclis üyelerinde

AK Parti,CHP ve  MHP 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirlediler.  Adaylar da şimdi belediye meclis üyelerini belirleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

Yayılan söylentilere göre MHP çevrelerinde belediye meclis üyelikleri için; Davut Yirmibeş, Kemal Topraklı, Fehmi Hatıl, Erdoğan Karadöngel, Şevket Demirci,  Fikret Cıbır isimleri telafuz ediliyor.

CHP’de ise resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen Temel Mehmet Derebaşı’nın ismi  ön plana çıkıyor. Temel Mehmet Derebaşı’nın sosyal medyada belediye meclis üyesi adayı olduğuna ilişkin paylaşımlar yapması bu olasılığı güçlendiriyor.

AK Parti’de henüz bir isim konuşulmasa bile; Erdal Yirmibeş, Sertaş Karakaş, Rifat Koca, Neşe Mısırlı,Yılmaz Örenli,  Murat Kökçü isimlerinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Ayrıca  partilerin il genel meclisi üyesi adayları da açıklanmadı. AK Parti’de Veysel Karakaş, Vedat Koymatoğlu, Mustafa Kazan, Seyfettin Yılmaz ve Alper Erişoğlu’nun aday adaylıkları konuşuluyor.

MHP’de ise işadamı Murat Karagül ve Tahsin Karaaslan’ın isimleri sosyal medyada konuşulur durumda.

İl Genel Meclisi’nde adayını açıklayan tek parti CHP oldu. CHP, İl Genel Meclisi seçimlerine gazeteci Fahri Elieyioğlu’nun birinci sırada olduğu liste ile girecek.