Ormanın Beyaz Altını “Reçine”

 

Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz ekosistem çalışmaları kapsamında Kdz. Ereğli’de devam eden reçine üretim sahalarında incelemelerde bulundu.

Reçine üretimi çalışmaları hakkında Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz’a bilgi veren Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu Tarım ve Orman Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün emir ve talimatları çerçevesinde orman köylümüze alternatif gelir kaynağı sağlama noktasında çalışmaların devam ettiğini belirterek odun dışı orman ürünlerinin günümüzde daha fazla önem kazandığını ve ormanlarımızdan elde edilen doğal ürünlere talebin her geçen gün arttığını vurguladı.

Üretilen reçinenin, ihracatının yapılması ile de ülkemize artı bir değer kattığının altını çizerek “Reçine üretiminde dışa bağımlılığa dur demek için çalışıyoruz. Birbirinden farklı kullanım alanları ile reçine önemli bir ürün. Hedefimiz yalnızca hammadde üretimi değil, aynı zamanda reçinenin ülkemizde işlenerek değerlendirilmesi.

Ormanın Gizli Hazineleri…

İdari müddetinin sonuna gelmiş olan ibreli ormanlar (Sahil Çamı Ormanı) reçine üretimine uygun 676 dekarlık ormanlık alanda 40.000 Kg. programa karşılık Ereğli İlçesi Ören Mahallesinde bulunan Sahil çamı ormanında 12.587 ağaçtan 40.600 Kg. üretimi kapasitesi belirlenmiş ve ihale edilmiştir.

Büyük bölümü yurt dışından ithal edilen reçine üretimi ile milli ekonomiye 16,2 Milyon TL kazandırılacaktır” dedi.