Gücünü Ormandan Alıyor

Orman Köylümüz Enerjisini Güneşten, Gücünü Ormandan Alıyor

Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz ve Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu Küresel Çevre Fonu tarafından kabul görerek Birleşmiş Milletler

Kalkınma Fonu ile hayata geçirilen ORKÖY PV Projesi kapsamında 3.faz uygulamaları olarak orman köylerinde GES kurulumları tamamlanan Zonguldak İli K. Ereğli ilçesi Bayat Köyünde incelemelerde bulundu.

Köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya gelen Zonguldak Valisi Sayın Tutulmaz’ a Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu yaptığı bilgilendirmede

“Orman varlıklarının korunması için mücadele eden Orman Genel Müdürlüğümüz aynı zamanda orman köylüsünün sosyal ekonomik anlamda desteklenmesi amacıyla orman köylerinde, elektrik şebekesine bağlı solar fotovoltaik sistemlerinin teşvik edilmesi ve finansmanını desteklenerek sürdürülebilir bir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımının yanında iklim değişikliğinin etkileri azaltılırken orman köylümüzün kendi elektriğini üreterek giderlerinin düşürülmesi ile hem ülke ekonomisine hem de çevrenin korunmasına katkı sağlanması amaçlanmıştır.

Bu bağlamda Şebekeye Bağlı Çatı Tipi Güneş Enerjisi Üretimi Sistemi (1,5 KWp) 37 Ünite olarak uygulanmış, 395.000,00 TL Hibe olmak üzere 851.000 TL. Orköy desteği Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir.

Orman köylümüz elektrik faturası ödemekten kurtulacak ve üretilen elektrik enerjisinin vatandaşın tükettiğinden fazla olan kısmının ücreti ise aylık olarak yine kendilerine gelir olarak yansıyacak” dedi.

Ziyarette;Zonguldak Valisi Sayın Tutulmaz’ a Ereğli Kaymakamı Sayın Mehmet Yapıcı,

Zonguldak İli Emniyet Müdürü Sayın Fahri Aktaş, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Cemalettin Çataklı, Bölge Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Ali Deniz, Ereğli İşletme Müdürü, Şube Müdürleri ile İşletme Şefleri eşlik etti.