”Nerede Kalmıştık…” projesiyle okumayan kadın kalmayacak

”Nerede Kalmıştık…” projesiyle okumayan kadın kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir’in öncülüğünde 81 ilde ilköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimi almamış ya da eğitimini yarıda bırakmış kadınlar için “Nerede Kalmıştık…” Eğitim Seferberliği Projesi’yle eğitim hayatına başlayan kadınlara mezuniyet programı düzenlendi.

Düzenlenen programa AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu AK Parti Karabük teşkilatı, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve “Nerede Kalmıştık…” Eğitim Seferberliği Projesi’yle eğitim hayatını başlayan kadınlar katıldı.

AK Parti Milletvekilleri Ünal, Güneş AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Öksüzoğlu ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş “Nerede Kalmıştık…” Eğitim Seferberliği Projesi kapsamında ilk ve ortaöğretim dönemlerini başarıyla tamamlayan, Karabük’te programa başvuran 122 kadından 22’sine başarı belgesi takdim etti.

Kadınlar olmadan büyük Türkiye hayalinden bahsedilemeyeceğinin altını çizen Altınöz, büyük Türkiye hayalinin, idealinin ve vizyonun kadınlarla yapılacağını söyledi. AK Parti tarafından kadınların eğitimine yönelik her zaman destekçi olduklarını kaydetti.

Ünal, eğitimli toplumların iyi bir yerlere geleceğini belirtti. İlim öğrenmenin yaşı ve vakti olmadığını ifade eden Güneş, “Her fırsatta bir kelime öğrenmek için mücadele etmeliyiz. Eğitim önemlidir. Karabük bir sanayi şehridir derler ama bir eğitim şehridir” dedi.

Kadınların her zaman destekçi ve yanlarında olduklarını ifade eden Öksüzoğlu eğitimin, bir toplumun yegâne güç kaynağı olduğunu, hükümetin icraatlarında bu hassasiyeti en ön sıralara taşıdığını söyledi. “Nerede Kalmıştık…” Eğitim Seferberliği Projesi’yle eğitim ve öğretimlerini tamamlayan kadınları tebrik eden Öksüzoğlu, “Eğitiminiz hangi sebeple yarım kalmış olursa olsun, kendinizi gerçekleştirme serüveniniz hala devam ediyor. Hayatta geç kalınmayan ender şeylerden biri, eğitimdir. İnsan her yaşta, yeniden başlayabilir. Tüm kadınlarımızı bu projeden faydalanmaya davet ediyorum.” dedi.