Nefesler tutuldu Yenice ve Yortan adayı kim olacak?

AK Parti’de Yenice ve Yortan beldesinin de aralarında bulunduğu Karabük  ilçeleri ve belde  belediye başkan adaylarının pazar günkü yapılacak olan aday tanıtım toplantısı öncesi açıklanması bekleniyor.

Aday olarak kimin açıklanacağına yönelik isimler üzerinde spekülasyonlar devam ederken; özellikle siyasetin hızlı olduğu Yenice’de belediye başkan adayının kimin olacağı merak konusu oldu.Parti kaynaklarından söz konusu ilçe ve belde adaylarının kimin olacağı üzerine hiç bir şekilde sır verilmiyor. AK Parti’den  Yenice’de Belediye Başkan adayı olmak için  Erdal Yirmibeş, Coşkun Güven, Sertaş Karakaş,  İsmail Kökçü, Ertan Mısırlı, Rıfat Koca, Murat Kocaman, Nail Ayan aday adaylığı başvurusu yapmıştı. İlçemizin şirin beldesi olan Yortan beldesinde ise İhsan Sugeçti , Alaattin Islak ve Kazım Çamlı  aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.Üç dönem kuralına takılan mevcut başkan Yılmaz Tiryaki’nin ise yeniden aday olması  konusunda esneklik yapıldığı  ve tekrar  aday gösterilmesinin yüksek olduğu  ifade ediliyor.  Gazetecilerin adaylarla ilgili sorusu üzerine AK Parti Karabük  İl Başkanı Av.İsmail Altınöz , “Şuan listeler hazır ama bizlere listeler ile ilgili bilgi vermediler. Sadece MYK Üyeleri listeleri biliyorlar bizleri yarın arayıp isimleri söyleyecekler bizlerde adaylarımızı arayarak pazar günkü aday tanıtım toplantısına davet edeceğiz “dedi.

AK Parti  Karabük İl Başkanlığı 13 Ocak 2019  Pazar günü saat 14:00’de 100.Yıl Kültür Merkezinde il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıtacak.Tanıtım toplantısına TBMM Grup Başkan Vekili Tokat Milletvekili Av.Özlem Zengin ve Karabük Milletvekilleri katılacak.