MİLLET BAHÇESİ ŞEKİL ALMAYA BAŞLADI

KARABÜK MİLLET BAHÇESİ ŞEKİL ALMAYA BAŞLADI

Karabük Kent Meydanı, Millet Bahçesi oluyor. Bugüne kadar birçok kez projesinin değiştiği iddia edilen ve son bir kule/baca görüntüsü ile dikkatleri çeken çalışmalar devam ediyor

 

Karabük’e Kent Meydanını kazandıran Belediye Başkanı Rafet Vergili; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde Murat Kurum’un kente gelişi sonrası Millet Bahçesinin yerinin değiştiğini, Kent Meydanı ile birlikte 90 dönüme yakın bir alanın Millet Bahçesine dönüştürüleceğini açıklamıştı.

İçerisinde dinlenme alanları, park, bahçe, müze, açık hava sineması, seyir alanı, spor alanları, Atatürk anıtı ve tören alanı bulunan projemiz tamamlandığında Karabük’ün 24 saat yaşayan sosyal yaşam merkezi olacağı belirtilen alanda ki çalışmalar devam ediyor.

Başlangıç projesi ve tamamlanacak projesi hakkında bugüne kadar bir çok iddianın gündeme geldiğini belirten vatandaşlar son olarak meydanın ortasına dikilen bacanın yada kulenin ne olacağını sorgulamaya başlamış önce ki gün Karabük Gündem sosyal medyalarından yapılan paylaşımlar sonrası ise  kulenin proje görselliğinde olduğu bilgisine ulaşılmıştı.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Basın ile buluşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Millet bahçesi ile ilgili bir soruya ” buranın görsel projelerini Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından paylaşılması gerekli, bu konuda gerekli görüşmeleri yapacağız” bilgisini paylaşmıştı.

 

 

Kent meydanının Millet Bahçesine dönüştürülmesi ile başlatılan çalışmalar bir yandan devam ederken, proje konusunda bugüne kadar kamuoyuna net bilgiler verilmediği ve sürekli proje değişikliği olduğu iddiaları yapılırken  yine geçtiğimiz günlerde Atatürk büstünün de nereye konacağı tartışmaya açılmış, sonra bir karar verilmiş ve uygulamaya alınmıştı..

 

 

Son günlerde ise meydanın orta yerinde ki baca yada kule her ne yapılıyorsa merak konusu olurken projenin görselleri de paylaşılmaya başlandı