Birlikte Yeşerteceğiz

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu Ovacık İşletme Müdürlüklerimizde devam eden ormancılık çalışmalarını yerinde inceledi.

Ovacık İşletme Müdürlüğü binasinda incelemelerde bulunan Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu daha sonra haftasonu Kışla İşletme Şefliği Gokçedüz Köyü mevkiinde çıkan orman yangınında zarar gören alanda inceleme ve değerlendirmelerde bulunarak yangından zarar gören ağaçların bir an önce sahadan uzaklaştırılmasını, sahada mevcut bulunan yabanıl meyveli ağaçların muhafa edilmesi ve yapılacak ağaçlandırma çalışmasında yöreye has ağaç türlerinin kullanılması talimatını vererek Orman Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda yaptığımız yangın önleyici çalışmalar ve personelimizin özverisi sayesinde yangınin büyümeden kontrol altına alındığını belirterek ” Yanan alanları kaderine terk etmiyor yılı içerisinde ağaçlandırıyoruz. Ormanlar bize miras değil emanettir. Ormanları korumanın vatan savunması olduğunu bilinciyle yeşil vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu daha sonra Karaçam gençleştirme sahasında incelemelerde bulundu.

İnceleme ve denetimlere Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü, Ovacık İşletme Müdür Yardımcısı , İşletme Şefleri ve Muhafaza Memurları katıldı.