Lezzet Durağımız Yenice.

 

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Karabük Valiliğimiz koordinasyonunda düzenlenen bugün ki Lezzet Durağımız Yenice yolculuğu TCDD’ye ait Karabük-Zonguldak seferini yapan tren ile başladı.

Kartpostallık muhteşem ve yeşil doğasının yanı sıra içinde barındırdığı yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 100 sıcak noktadan biri ilan edilen, dünyanın en büyük blok ormanlarını barındıran Yenice İlçemizde Mahalle ve Köy Muhtarlıklarımız ile sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan Yöresel lezzetler büyük ilgi ve beğeni gördü.

Yenice İlçemizin geleneksel lezzetlerinin sergilendiği Lezzet Durağımız Yenice etkinliklerinde Vali Vekili Muhittin Gürel, Vali Fuat Gürel’in eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Milletvekili Cem Şahin ve protokol üyeleri stantları ziyaret ederek Yenice İlçemizin ve köylerinin geleneksel lezzetlerinin tadına baktılar.

Ihlamur Terasta düzenlenen etkinliğin ardından Yazıköy-İncebacaklar yürüyüş parkurunda doğa yürüyüşü yapan Vali Vekili Muhittin Gürel ve protokol üyeleri muhteşem doğal güzellikler arasında yürüyüş yaptılar.