Kadın Girişimciler Derneği

 

Karabük Kadın Girişimciler Derneği faaliyetlerine devam ediyor

 

Kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek maksadıyla 31 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul’da kurulmuş olan İstanbul Karabük Kadın Girişimciler Derneği, 2023 yılında da faaliyetlerine devam ediyor.

İstanbul Karabük Kadın Girişimciler Derneği 2023 yılının ilk etkinliğini Özel Çınaraltı Engelli Bakım Merkezi ziyaretimizle gerçekleştirdik. Derneğimizi temsilen Dernek Başkanı Zuhal Tabak, Genel Sekreter Av. Ülkü Düztaş, Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Tabak, Denetim Kurulu Üyeleri Av. Fatma Merve Gökmen Abakuş, Esma İşcan ve üyelerden Satı Birbudak bu ziyarette yer aldı.

Engelli bakım evi ziyaretinin ardından İstanbul Karabük Kadın Girişimciler Derneği’nin Genel Başkanı Zuhal Tabak: “Derneğimizin vizyonu; kadının üreterek ve varlığını özgürce ortaya koyarak tüm karar süreçlerinde etkin rol aldığı bir dünya yaratmak, girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyerek kar amacı gütmeden kadının sadece ekonomik olarak değil politik ve sosyal olarak da güçlenmesine katkıda bulunmak olsa da yalnızca kadınlarımız yararına değil, çocuklarımız, engelli bireylerimiz, yaşlılarımız, hastalarımız, zor durumda olan vatandaşlarımız gibi toplumumuzun pek çok kesimine yararlı olabilecek faaliyetlerde bulunmayı amaçlıyoruz. 2023 yılının ilk faaliyeti olarak da engelli bireylerimizi ziyaret ettik.” dedi.

Derneğin Genel Sekreteri Av. Ülkü Düztaş ise ziyaretle ilgili: “Engelli bireylerimizin yüzünde küçük de olsa bir tebessüm yaratabilmek amacıyla planlanan bu ziyaret için dernek üyelerimiz başta olmak üzere pek çok yardımsever destekte bulundu. 49 kişiden oluşan bu engelli bakım evine giderken her birine ihtiyaçları olabilecek hediyeler aldık, sevebileceklerini düşündüğümüz el emeği ikramları yaparak götürdük. Kendileriyle sohbet edebilme imkânı bulduk. Bu projeyi gerçekleştirmemize yardımcı olan dernek üyelerine ve tüm yardımseverlere çok teşekkür ederiz. Bu sayede masum kalplerin yüzlerinde bir tebessüm olabildik. Daha çok kalbe dokunabilmeyi ümit ediyoruz.” dedi.

Son olarak Genel Başkan Zuhal Tabak, çocuklarla ilgili bir kardeş okul projesinin de ortak olarak yürütüldüğünü ve çocuklarla ilgili yardımların da ilerleyen zaman için planlandığını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.