Fidanlığımızda Üretmeye Ormanlarımızda Yeşertmeye Devam Ediyoruz

 

Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğümüzce 2023 yılında fidan, tohum ve süs bitkisi üretim gerçekleşmelerinin değerlendirmesi yapılarak 2024 iş programı doğrultusunda başlatılan çalışmalar ve yıl içeresinde izlenilecek yol haritası belirlendi.

2023 yılında olduğu gibi 2024 yılı iş programları doğrultusunda yürütülecek fidan üretim çalışmalarının %100 gerçekleşmesi için Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu tarafından Gökçebey Fidanlık Müdürlüğü ziyaret edilerek brifing alındı.

Fidanlık Müdürü tarafından sunum eşliğinde yapılan genel bir bilgilendirmenin ardından Fidanlık Müdürlük merkezinde ve bağl Kocaman Fidanlık Şefliği tarafından yapılan çalışmalar ve yıllık programların yürütülmesinde izlenecek yol haritası sunu eşliğinde anlatıldı.

Toplantının sonunda Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada ” Fidanlık Müdürlüğümüz ormancılık faaliyetlerinde damarlarımızda dolaşan kanımız gibidir.

Fidanlıklarımızda korunan tohumlar, üretilen fidanlar ağaçlandırma, fidanlama, tohumlama çalışmalarımız için hayati önem taşımaktadır.

Fidanlığımızda üretmeye ormanlarımızda yeşertmeye devam ediyoruz. Fidanlıklarımız; Tüplü, tüpsüz fidan yetiştirilmesinde, tohum üretiminde, gelir getirici tür fidanların yetiştirilmesinde, aşılamasında, bölge talepleri için süs bitkisi yetiştiriciliğinde bölgemiz için çok büyük öneme sahiptir.

Fidanlık Müdürlüğümüzde 2023 yılında 152 türde 2,5 milyon fidan üretildi. Vatandaşlarımıza ücretsiz olarak 150.000 adet fidan dağıtımı yapıldı.

Bölge ormanlarında yetişen ağaçların tohumlarını tohum gen bankamızda koruyor, üretiyor ve yine ormanlarımızda yeşermesini sağlıyoruz.

Bölge ormanlarımızda doğal olarak yetişen meyve veren yabani türleri aşılayarak varlığını sürdürmesine ve çoğalmasına; bu türlerle beslenen yaban hayatının devamına ekosistemin gelişimine yardımcı oluyoruz.

2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün #Türkiye Yüzyılına uygun programlarımızı %100 olarak gerçekleştirdik.

2024 yılında da durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.Bizleri bu başarıya ulaştıran tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan değerlendirmenin ardından sona eren toplantıya Fidanlık Müdürü, Makine ve İkmal Şube Müdürü, Fidanlık Müdür Yardımcısı, Fidanlık Şefi ile teknikerler katıldı.