Eski Belediye Başkanı Akay :” POLEMİKLERDEN UZAĞIM”

ESKİ Belediye Başkanı Mustafa Akay, AK Parti’nin aday karşılama töreninde Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki’nin kendisiyle ilgili sözler üzerine, “Polemiklerden uzağım” dedi.

Eski Belediye Başkanı Mustafa Akay, ” Tiryaki’nin konuşmasını dinlemedim. Ancak, çok sayıda yurttaşımız gelerek benimle ilgili konuşmayı anlattılar. Yortan Belediye Başkanımız, 2004 yılında  kutlama çiçeklerini sattığımızdan söz etmiş. Evet, bize gelen çiçeklere ihale ile sattık ve uzun süredir  para ödemesi alamayan işçilerimize dağıttık. Bu da ülke genelinde büyük takdir topladı. Bu olay, nasıl bir belediye teslim aldığımızın da göstergesidir. Yine,  kardan kapanan yolları açmak için greyder isteyen mahallelere akaryakıt  parası verin göndereyim, dediğimizi dillendirmiş değerli arkadaşımız. Hiç bir mahalleye akaryakıt parası verin yollarınızı açalım denilmemiştir. Burada Yılmaz Tiryaki’nin maksadını aşan bir duruma düştüğünü sanıyoruz. Biz;, beş parasız, aracı, gereci çalışmayan, asfalt şantiyesi atıl, 160’ya yakın personeli ve trilyonlarca lira borcu  olan  bir belediye teslim aldık. Buna rağmen, Yenice’de çok güzel hizmetlere imza attık. Yaptığımız hizmetleri Yeniceli zaman içerisinde daha iyi değerlendirecektir. Bizim görev yaptığımız dönemde kişi başına 10-20 lira para gelirken, daha sonraki dönemlerde kapanan belediyelerin ödeneklerinin 10 bin nüfusun altında olan belediyelere 50-70 lira arasında gönderilmesi uygulaması başlatıldı. Yılın  mart ve temmuz aylarında denkleştirme ödeneği denilen ödenek belediyeler için can suyu oldu.Bu sadece iktidar partisi belediyelerine değil, aynı ölçekteki tüm belediyelere gönderildi. Personellerin büyük bölümü diğer kurumlara aktarıldı. Belediye sınırları mahalleler çıkartılarak, daraltıldı. Bu tür değerlendirilmeler yapılırken konjonktür ve günün koşulları ele alınırsa iyi olur diye düşünüyoruz.

Sevgili Yılmaz Tiryaki, daha sonra AKP belediyesinin korunduğunu, desteklendiğini ve Ankara’dan yardımların çok daha fazla geldiğini belirtirken, seçmene iktidar  partisinin adayının desteklenmesi mesajını vermiş. Siyasettir, diyebilir. Yurttaşlar, maksadını aşan bu konuşmayı Mustafa Akay hiç hizmet yapmadı şeklinde algılamıştır. Biz, dönemimizde Yenice’de ilkleri gerçekleştirdik. Yaptıklarımızı saysak sayfalar almaz. Ancak, Sayın Tiryaki,  Mustafa Akay, sürekli şikayetlerle engellendi, çalıştırılmak istenmedi deseydi daha  şık olurdu. Bundan da  yurttaşlar diğer adaylar, AKP kazanmazsa, yine engellenecekler, çalıştırılmayacaklar yorumunu yapabilirler. Bu da AKP politikalarına ve adayına zarar verir.

Kısacası, biz bu seçimlerde polemiklerden  uzak duracağız.Biz laf atan olmazsa, kimseye laf atmayacağız”