Dizdar’a Fahri Doktora Verildi

KBÜ Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar MYO’nun Açılışında Dizdar’a Fahri Doktora Verildi 

Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulunun açılışı yapıldı. 

Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu açılış töreninde Karabüklü hayırsever iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar’a “fahri doktora” unvanı verildi. 

Karabük Üniversitesi ile iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar arasında Safranbolu Meslek Yüksekokulunun yeni binasının yapımı için 2018 ‘de protokol imzalanmış, KBÜ Rektörlük konutu ve Safranbolu MYO atölyelerinin bulunduğu alana inşa edilecek yeni Safranbolu Meslek Yüksekokulu binasının temelleri 2019 yılı Ekim ayında atılmıştı. 

Bin metrekare kapalı alan ve 4 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip, bina içerisinde bilgisayar laboratuvarı, 17 derslik, 3 çizim sınıfı, 70 kişilik konferans salonu, 34 eğitmen odası olmak üzere toplamda beş katta öğrencilere ve akademisyenlere hizmet vermeye başladı. 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mustafa Çalış, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur, KBÜ akademik ve idari personelinin yanı sıra basın mensupları ve iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar’ın ailesi ve sevenlerinin katılımı ile Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu açılışı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından yapıldı. 

KBÜ’den, Şefik Yılmaz Dizdar’a Fahri Doktora 

Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu açılış töreninin ardından Öğr. Gör. Serdar Sabuncu’nun yönettiği Şefkatle Dokunmuş Bir İnsan Kumaşı Şefik Yılmaz Dizdar Belgeseli’nin gösterimi yapıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabüklü hayırsever iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar’a “fahri doktora” diplomasını takdim etti. 

Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu açılışı ve fahri doktora unvanı takdiminin ardından konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Bugün bizler için pek çok anlamlı mutluluğu bir arada yaşıyoruz. 2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutluyoruz. Takvimler Nisan’ı gösteriyor. Cumhuriyetimizin ilk ağır sanayi hamlesi Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kuruluşunun 86. yılını kutluyoruz. Az önce Karabük ve Safranbolu’ya dinamizm getiren Karabük Üniversitemizin ilk göz ağrısı Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulunun yeni binasının açılış töreninde bir arada olduk. Bu tatlı sevinç ve mutluluklara bir yenisini daha eklemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Saygıdeğer Şefik Dizdar’ın bizim gönlümüzdeki yeri bambaşka. Eminim ki Karabük ve Safranboluluların gönlündeki yeri bambaşka. Şefik amcamızı anlatmaya kelimeler yetmez. Ülkemizin önde gelen sanayicilerinden. Doğrudan ve dolaylı yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan bir iş insanı. Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı ve daha pek çok kurum ve kuruluşuyla doğduğu, büyüdüğü şehre ve ülkemize hizmet eden bir hayırsever. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne maddi ve manevi desteğiyle her zaman yanımızda olan bizi yeni atılımlara teşvik eden bir yol gösterici” ifadelerini kullandı. 

Rektör Prof. Dr. Polat, insanın eğitim ile doğmadığını, eğitim ile yaşadığını ifade ederek, “Saygıdeğer Şefik Dizdar’a sizlerin huzurunda az önce açılışını yaptığımız kendi adını taşıyan Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu ana bina ve atölye binaları için Üniversitem adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İş oluşturması, ilimizin tekstil ve turizm alanında gelişmesine öncülük etmesi, eğitim kurumlarına ve üniversitemize vermiş olduğu desteklerden dolayı Karabük Üniversitesi Senatosu tarafından Onursal Doktora derecesi ile ödüllendirilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim daha nice hayır ve hizmetler için sağlıklı, mutlu, huzurlu, uzun ömürler versin” dedi. 

Karabüklü hayırsever iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar, “Bu vesileyle bana bu onuru yaşatan Rektörümüze ve Karabük Üniversitesi Senatosuna sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu okul şu anda 4 binden fazla öğrenciye ev sahipliliği yapıyor, onların ilim, irfan görmesine vesile oluyor. İlerleyen zamanlarda çok uzun süre ile bu görevini yerine getireceğine inanıyorum. Kıymetli hocalarımızın nezaretinde yetişen 14 ayrı branşı ile öğrencilerini eğiten bir müesseseyi kazandırmış olmaktan dolayı kendimi mutlu hissediyorum. Bunun Safranbolu’muza, Karabük’ümüze ve ülkemize hatta ülke dışındaki insanlara bile eğitim veren bir müessese olması nedeniyle büyük sevinç duyuyorum. Allah nasip etti, Rektörüm kendi görev yaptıkları binanın kaymakamlığa verilmesi nedeniyle böyle bir yerin yapılması gerektiğini söylediği zaman tereddütsüz kabul ettim. Benim için bir onur olacağını düşündüm. Buradan yetişen öğrencilerin kendi branşlarında en üst seviyelere çıkmalarını temenni ediyorum. Öğrenciler bizim istikbalimiz. İlerleyen zamanlarda her biri ülkenin yönetiminde, ticaretinde, çalışma hayatında ve her tarafında buralarda yetişen öğrenciler görev alacaklar. Bunlara bir nebze katkım olmuşsa ne mutlu bana” diye konuştu. 

Törenin ardından düzenlenen iftar ile program sona erdi.