Başkan Sözen, ”Devletimiz Yatırımlarına Devam Ediyor”

Başkan Sözen, ”Devletimiz Yatırımlarına Devam Ediyor”

 

Nisan Ayı İl Genel Meclis Toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında başladı.

 

Nisan Ayı İl Genel Meclis Toplantılarının açılış konuşmasını yapan Başkan Sözen,”

Bilindiği üzere bugün 3 Nisan olması hasebiyle Karabük’ümüz ve Kardemir’in kuruluş yıl dönümüdür.1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aldığı kararla Kardemir Demir Çelik Fabrikalarının Karabük’te kurulmasıyla ağır sanayi hamlesi başlamıştır. Daha sonra ise fabrikalar kuran fabrika ünvanı ile ülkemizin değişik yerlerinde fabrikalar kurmak suretiyle binlerce kişiye iş, aş ve ekmek kapısı olmuş, bugün geldiği noktada çelik sektöründe 3 Milyon tonun üzerinde üretimle dünyada kendinden söz ettirmiştir. Ray ve tekerlek üretimi ile de Türkiye’de bölgesinde tek olma unvanına sahip olmuştur. Bu vesile ile Karabük Demir çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük’ümüzün kuruluşunun 86.yılını kutluyor, Kardemir işçi kardeşlerime, mühendislerine, şeflerine ,müdürlerine ve yönetimine hayırlı çalışmalar temenni ediyorum ”diye konuştu.

 

Başkan Sözen;”2023 yılı için köylerin içme suları, ulaşım ve alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere Karabük’e ayrılan KÖYDES ödeneğinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğe girdiğini belirterek;“Devletimiz bir taraftan 11 ilimizde etkili olan asrın felaketinin izlerini silmeye çalışırken diğer taraftan tahsis edilen ödeneklerle yatırımlarına devam ediyor “dedi.

 

“İlimize 2023 Yılı İçin 60 Milyon 503 Bin TL KÖYDES Ödeneği Tahsis Edilmiştir”

 

Konuşmanın devamında ilçelere ayrılan ödenekleri dağılımı ile ilgili bilgi veren Başkan Sözen, ”Merkez İlçemize10 Milyon 793 Bin TL Eflâni İlçemize 11 Milyon 434 Bin TL, Eskipazar İlçemize 8 Milyon 683 Bin TL, Ovacık ilçemize 7 Milyon 567 Bin TL, Safranbolu ilçemize 13 Milyon 649 Bin TL, Yenice 8 Milyon 374 Bin TL olmak üzere toplamda 60 Milyon 503 Bin TL ödenek tahsis edilmiştir ”diye konuştu.

 

“2023 Yılında 49 KÖYDES Projesini Hayata Geçireceğiz”

 

Tahsis edilen KÖYDES ödenekleri ile ilçelerde gerçekleştirilecek projelerden de bahseden Başkan Sözen, “Merkez ilçemizde 8 adet yol,5 adet içme suyu,1 adet küçük ölçekli sulama, Eflâni ilçemizde 2 adet yol,4 adet içme suyu, Eskipazar ilçemizde 2 adet yol 2 adet içme suyu, Ovacık ilçemizde 4 adet yol,2 adet içme suyu, Safranbolu İlçemizde 6 adet yol 4 adet içme suyu ve Yenice ilçemizde 2 adet yol,7 adet içme suyu projesi olmak üzere toplamda 2023 yılında 49 projeyi hayata geçireceğiz. İlçelerimizde gerçekleştirilecek olan yol projeleri için;31 Milyon 756 Bin TL İçme suyu projeleri için 8 Milyon 272 Bin TL, Küçük ölçekli sulama suyu projesi için 601 Bin TL ayrılmıştır.18 Milyon 150 Bin TL ödenek de akaryakıt, yedek parça ve boru alımı gibi ortak ihtiyaçlarda kullanılacaktır” şeklinde konuştu.

 

“Tüm İmkanlarımızı Seferber Ederek Hedeflerimizin Üzerine Çıkacağız”

 

2023 yılı KÖYDES programları kapsamında gerçekleştirilecek olan yol ve içme suyu projelerini de anlatan Başkan Sözen,”2023 yılı yol programı çerçevesinde 19.9 km BSK sıcak asfalt yapılması planlanmakta olup,17.8 km de asfalt bakım çalışması ile birlikte 37.7 km de asfalt çalışması gerçekleştirilecektir. Ayrıca 7400 metre kare parke ve 380 metre küp taş duvar yapılması planlanmaktadır. İçme suyu programı kapsamında ise içme suyu deposu, isale ve terfi hattı yenileme,kollektör sistemi,kaptaj-drenaj çalışmaları yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

Bu projeler KÖYDES ödeneklerinin büyüklüğüne göre az gözükebilir fakat biz geçen sene ödenekler geldiğinde KÖYDES ödeneği ile yapılacak asfaltı 23 km olarak açıklamıştık. Daha sonra bakanlık nezdindeki çalışmalarımız, milletvekillerimizin gayretleri, Valimizin ve İl Genel Meclis Üyelerimizin konuyu hassasiyetle takip etmesi neticesinde 23 km olarak açıkladığımız asfaltı 140 km olarak gerçekleştirmiştik. Yine bu yılda 37.7 km olarak açıkladığımız asfalt yapımını tüm imkanlarımızı seferber ederek geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz asfalt hedefimizin üzerine çıkaracağız. ”diye konuştu.

 

“Köylerimizin İhtiyaçlarını Yerine Getirmeye Devam Edeceğiz”

 

KÖYDES projelerinin başladığı 2005 yılından bu yana toplamda 335 Milyon 368 Bin TL tahsis edildiğini belirten Başkan Sözen, ”Tahsis edilen bu kaynaklar vasıtasıyla köylerimizin altyapısını, içme sularını ve yollarını güçlendirdik, yeniledik ve tamamladık. Köylerimizin ihtiyaçlarını bir bir yerine getirmeye devam ederek köylerimizi daha modern yaşam alanlarına dönüştürmenin gayreti içeresinde olacağız. Yapılan hizmetlerde köylerimiz arasında herhangi bir ayrım yapmadan öncelik sırasına göre eksiklileri tespit edip buna göre çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. ”dedi.

 

Başkan Sözen konuşmasının sonunda” Bu ödeneklerin ilimize tahsisinde emeği geçen başta KÖYDES projelerinin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep TayyipErdoğan’a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize tahsis edilen ödeneklerin yatırıma dönüştürülmesinde Valimize, İl Genel Meclis Üyelerimize, Genel Sekreterimize ve çalışanlarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım. ”diye konuştu.