Diş Ağrısına Doğal Tavsiyeler

Çürümüş, kırık dişler ve diş kökü hassaslığı kötü diş sancılarına yol açabilen başlıca faktörlerdir. Bazen kulak enfeksiyonları ve sinüzit de şiddetli ağrıya yol açabilir.

Her ne kadar bunlarla başa çıkmanın birçok yolu olsa da siz de bazı basit ilaçlar hazırlayabilirsiniz.

Dişe enjekte edilen karanfil yağı bu basit yollardan bir tanesidir. Kulak temizleme çubuğuna birkaç damla karanfil yağı damlatın ve ağrıyan dişinizin üstüne koyun.

Bu sadece dişinizi uyuşturmaz ayrıca enfeksiyonu da azaltır. Eğer karanfil yağı bulamazsanız o zaman karanfili çiğneyebilirsiniz.

Siz çiğnedikçe, karanfildeki öz dişin içine sızar ve ağrıdan kurtulmanızı sağlar. Karanfil yağına ayrıca karabiber tozu da katabilirsiniz.

Diş tedavisinde soğan suyu ve buğday çimeni de önerilen yöntemler arasındadır. Ağrıyan dişinizin üstüne bir parça soğan yerleştirin ve özünün akmasını bekleyin.

Soğan suyu diş çukuruna neden olan bakterileri öldürür ve ağrıdan kurtulmanızı sağlar.

Sarımsak mükemmel bir antiseptik ve antibakteriyel ilaçtır. Sarımsak dişini parçalayın ve iltihaplı dişin üzerine koyun. Daha ciddi ağrılarda taze sarımsak dişleri yerine sarımsak kapsüllerini de deneyebilirsiniz.

Ağrıdan hızlıca kurtulmak için, buz kompresi yapın. Ağrıyı azaltmak ve ağzınızdaki bakteri yayılımını durdurmak için buzu ağzınızın dış yüzeyine tutun.

Dişiniz ağrıyorken, sıcak yemeklerden uzak durmanız gerektiğini unutmayın, çünkü sıcaklık ağzınızdaki bakteri yayılımını artırır.

Evde yapılabilen bu ilaçlar, geçici ağrı kesici görevinde kullanılsa da hiçbir şekilde özellikle de dişte oyuk, irin ve kanama varsa tıbbi tedavinin yerini tutamaz.

Ayrıca düzenli fırçalama ve hidrojen peroksit ağız suyu ile gargara yaparak diş ağrılarını azaltmak mümkündür.

– Ağrıyan dişe tuz koymak diş ağrısını bir miktar da olsa azaltır.

– Defne yaprağı sirke ile kaynatılıp, gargara halinde kullanılırsa faydası görülür.

– Sarımsak ezilerek ağrıyan dişin etrafı sarımsakla ovulursa ağrı hafifler.

– Bir bardak kaynar suya, bir tatlı kaşığı ada çayı konulur. 20 dakika bekletilip ılık halde gargara yapılırsa fayda sağlar.

– Nane iyice kıyılır, suda bir kaç gün bekletilir. Ağrıyan ve çürük dişlerin etrafına bir miktar pamukla konulursa ağrı geçer.

– Bir bardak suya birkaç damla karanfil esansı konulup bu suyla ağız çalkalanırsa ağrı azalır.

-Maydanoz ezilir ağrıyan dişe sürülürse ağrı azalır.