ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

 

 

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümünde Çanakkale Şehitleri Yenice’de düzenlenen törenle anıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 108.yıldönümü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Sosyal Kültürel Dayanışma Derneği’nin Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okundu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108.yıl dönümü anma programına, Vali Yardımcısı Osman Sak, Belediye Başkan Vekili Fikret Cıbır, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları , gaziler, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Anma programı daha sonra Orman İşletme Salonu’nda devam etti.Ülkü İlkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Bir öğretmenin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından program daha sonra “18 Mart Çanakkale” adlı video sunumu, “Çanakkale Geçilmez” adlı gösteri, solo performans, şiir dinletisi, koro, deprem yardım videosu ile devam etti. Etkinliklerin ardından ilçe genelinde düzenlenen yarışmaya derece giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verilerek program sona erdi.

Programın ardından ilçe protokolü, programı hazırlayan Ülkü İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri,öğrencileri ile gaziler, şehit aileleri ve yakınları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.