18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ÇAYLI’NIN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

 

 

YENİCE Belediye Başkanı Zeki Çaylı , 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çaylı, mesajında şöyle dedi : Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 18 Mart 1915 Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir.Çanakkale, Türklerin bağımsızlığı için nasıl destan yazdığını, vatana bayrağa inanca olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdiği yer.Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de emsal olmuştur.”Çanakkale Geçilmez” dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuştur. Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden ve bu güzel yurdumuzu bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimiz; tüm dünyaya milletimizin bağımsızlığını ilan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.