BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

Ak Parti Yenice İlçe Başkanı Yirmibeş
BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’den Yenice Belediye Başkan aday adayı olacak olan İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş, geçtiğimiz salı günü ilçemize gelen Karabük İl Koordinatörü Kırıkkale Milletvekeli  Mustafa Kaplan ve İl Başkanı Ferhat Salt’a yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifasını verdi.
Geçtiğimiz salı günü ilçemize gelen Milletvekili Mustafa Kaplan ve İl Başkanı Ferhat Salt ilçe başkanı ve yönetimin istifasını aldıktan sonra, ilçe başkan adayı olan 10 kişi ile temayül yoklaması ve mülakat yaptılar. Yapılan temayül ve mülakatın ardından dün ilçe başkanlığı görevi için Avukat Aden Genç ile birlikte Metin Cıbır ve Ahmet Mısırlı Ak Parti Genel Merkezi’ne çağrıldılar.
Ak Parti Yenice İlçe Başkanlığı görevini üç yıldan beri başarıyla yürüten Erdal Yirmibeş, görevinden ayrılmasından sonra gazetemize yazılı bir açıklama yaptı. Yirmibeş, yaptığı yazılı açıklasında şunları söyledi;
“Çok kıymetli Yeniceli hemşerilerim;
Malumunuz üzere 23 ŞUBAT 2020 yılından bugüne bulunmaktan onur duyduğum Adalet ve Kalkınma Partisi Yenice İlçe Başkanlığı görevimden 12 EYLÜL 2023 tarihi itibariyle yine Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında Yenice Belediye Başkanlığı aday adayı olmak için ayrılmış bulunuyorum.
Bu süreçte hep yanımda olan çok kıymetli yönetim kurulumuz, saygının en büyüğünü hak eden kadın kollarımızın çok değerli başkanı ve yönetim kurulumuz, her zaman enerjileriyle bize itici güç ve ilham kaynağı olan sevgili gençlik kolları başkanı ve yönetim kurulumuz, resmi sıfat taşımadığı halde tüm çalışmalarımıza içtenlikle katılıp bizi dinamikleştiren saygıdeğer gönüldaşlarımız ve siz kadirşinas Yeniceli hemşerilerim gösterdiğiniz içtenlikten dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.
Aktif siyasete girdiğim 2002 yılından bugüne hem belediye meclis üyeliği, hem de ilçe başkanlığı dönemimde edindiğim tecrübeleri Yenice’miz için kullanma vaktinin geldiğini düşünerek bu onurlu yürüyüşün startını vermiş bulunuyorum. Sizlerin de teveccühü ile bunu başaracağımızdan asla şüphem yoktur. Kendisini Yenice’ye adamış bir kardeşiniz olarak kendimi partimin yöneticilerine, parti yöneticilerimizi size, sizi de Allah’a emanet ediyorum.
Güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle…”