10.Ulusal Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışları sona erdi

Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı tarafından ve bu yıl Ulusal bazda organize edilen  10. Ulusal Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışları sona erdi.

 

Cumhurbaşkanlığı yarışlarından sonra istikralı bir şekilde yapılan ikinci yer olan aynı zamanda ülkede dört dağ bisiklet yarışının yapıldığı tek yer olan Yenice yarışlarına sporcular büyük ilgi gösterdi. Ihlamur Teras ve Yazıköy güzergahları arasında yapılan Yenice yarışlarına  çeşitli illerden toplam 170 bisikletçi katıldı. Yenice MTB Cup Dağ Bisikleti müsabakalarında 4.8 km parkurda üç tur atan genç bayanlar kategorisinde Azize Bekar birinciliği, Sevim Gerçek ikinciliği, İremnur Korkmaz da üçüncülüğü elde ettiler. Yıldız bayanlar kategorisinde üç tur atan Funda Taşkın birinci, Ekin Ereke ikinci, Pelin Altekin de üçüncü oldu. Yıldız Erkekler kategorisinde  parkurda üç tur atan Mehmet Can birinci, Eren Kaim ikinci, Emre Şen üçüncü oldu. Büyük bayan kategorisinde beş tur atan Rafiye Başat birinci, Zehra Kargın ikinci, Keziban Koyun üçüncü oldu. Yedi tur atan büyük erkekler kategorisinde Zeki Kaygısız birinci, Süleyman Sefa Temel ikinci, Abdurrahim İnal üçüncülüğü elde etti. Beş tur atan genç erkekler kategorisinde ise Samet Bulut birinci, Esat Ceylan ikinci, Ahmetcan Akpınar ise üçüncü  oldu. Master 30  erkekler kategorisinde Muhammer Yıldız  birinciliği, Yiğit Yazıcı  ikincilliği, Oğuz Özçelik’de üçüncülüğü elde ettiler. Master 40  erkekler kategorisinde ise Emin Burak İzmirlioğlu birinci, Murat Karaca ikinci, Altan Şirin üçüncü oldu. Master 50   erkekler kategorisinde Mehmet Bozdemir birinci, Mustafa Bal ikinci, Kadir Koymalı da üçüncü oldu.   Ödül töreninde konuşma yapan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı , Yenice’nin tanıtımına büyük katkı veren bisiklet yarışlarının geleneksel hale geldiğini ve bu yıl onuncusu yapıldığını belirtti. Başkan Çaylı, Yenice Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi Yenice tanıtımı için yapmaya devam edeceklerin de ifade etti.  Yenice’nin  tanıtımı açısından organizasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Gürel,   yarışların başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışlarından sonra değerli olan görkemli bir festivali geleneksel hale getirmişiz, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yenice ilçemiz dünyanın sayılı yerlerinden bir tanesi. Hem ekosistemi, hem yaban hayatı, hem de flora ve faunası açısından dünyanın gözbebeği olan bir yer. Buranın korunması aynı zamanda da tanıtılması gerekiyor. Bu tür etkinlikleri çoğaltacağız, bu yıl kasım ayı içinde foto safari ve kısa film yarışmaları da olacak. Bölgemizi dünyaya tanıtmak için gayret göstereceğiz. Bu etkinlik için Bisiklet Federasyonuna ve etkinliği yapan ve emeği geçen kurumlarımıza ve kişilere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Seyir Terasında yapılan ödül töreninde dereceye giren ara ödülü , kupa ve madalyalarını   Vali Fuat Gürel, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, kurum müdürleri ve federasyon yetkilileri verdi.