ZONGULDAK YOLUNDA KURULAN CEVİZLİK KALDIRILIYOR

YENİCE Zonguldak yolu üzerinde 200 dönümlük alanda 6-7 yıl önce kurulan cevizliğin kaldırılacağı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, ceviz fidanı dikilen alanın Yeniköy sınırları içindeki bölümünde cevizler söküldü ve alanda da tesviye işlerine başlandı.

Düzlemesi yapılan alanda su kanalları açıldı. Çakıl yığılmaya başlandı. Tesviye çalışmalarının alanın tamamında yapılacağı öğrenildi.

Burada yapılacak çalışmayı öğrenen yurttaşlar büyük tepki gösterdiler. İsminin açıklanmasını isteyen bir işadamı konuyla ilgili verdiği bilgide,, ” Sanki devlet malı teniz, yemeyen domuz felsefesi yaşama geçirilmeye çalışılıyor. Bundan 6-7 yıl önce büyük bir gösterişle burada Ceviz Eylem Planı denilerek bir fidanlık kuruldu. Binlerce ceviz fidanı dikildi. Ankara’dan gelen heyetler olumlu rapor verdiler. Şimdi de yine Ankara’dan gelen heyetlerin olumsuz  rapor verdikleri duyumları var. Fidanı alırken binlerce lira para harca, dikerken binlerce lira para harca, sonra da sök. Yazık değil mi bu milletin parasına” şeklinde konuştu.

Fidanlığın kaldırılması ile burada yapılacak işle ilgili de çeşitli görüşler ortaya atılıyor. Kimileri, Orman İşletmesi’nin tüm depolarının buraya taşınacağını, kimileri de bu alanın yapılması düşünülen OSB’ne katılacağını dile getiriyorlar.

Ceviz fidanları dikilmeden önce bu alandaki  çeşitli cins ağaçların damgalanarak kesildiği de gelen bilgiler arasında. Fidanlar boy attıktan sonra alanın Yeniköy Köy Tüzel kişiliğine devri de öngüdülmüştü.