ZEKİ ÇAYLI: “MUHTARLARIN GÖREVİ SİYASET YAPMAK DEĞİLDİR”

BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI: “MUHTARLARIN GÖREVİ SİYASET YAPMAK DEĞİLDİR”

Kıymetli Hemşehrilerim,

Bugün Yenice Gazetesinde, “Karşıyaka Mahalle Muhtarı Derecik’den Belediyeye Sitem” başlıklı habere istinaden bu açıklamayı yapma gereğinde bulunmaktayız.

Mahalle Muhtarlarımız da halkımızın oyu ile seçilen kişilerdir. Seçim sonrasında hizmet dönemlerinde belediye ile işbirliği yaparak mahallelerine hizmet getirme çabası ve gayreti içinde olmaları gerekmektedir. Şayet muhtarlar bir siyasi parti temsilcisi gibi davranırsa bu işin içinden hiçbir zaman çıkılamaz. Hizmet dönemlerimizde Karşıyaka Mahallesinde bir çok sorunu kalıcı olarak çözmenin huzuru içerisindeyiz. Ben ve çalışma arkadaşlarım tüm hizmet dönemlerimizde her mahalleye eşit hizmet anlayışını benimsemekteyiz.

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ercan Derecik Yenice’de bir sel yaşanırken bizleri polemiğe çekmek için mezarlık yolundaki menfezi gündeme taşımaktadır. Böyle onlarca, yüzlerce menfezimiz bulunmaktadır. Sel yaşanırken daha acil müdahale etmemiz gereken bölgeler varken, Ercan Derecik’in sırf polemik yaratmak için ortaya attığı bu iddia tarafımızdan üzüntü ile karşılanmaktadır. Biz halkımızın seçtiği tüm seçilen kişilere sonsuz saygımız vardır. Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ercan Derecik’ten de aynı saygı ve hoşgörüyü beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum. ‘Mezarlık girişindeki menfezi yaptıramadık ve son hali böyle. Belediyenin Karşıyaka Mahallesi umrunda değil seçim yaklaştıkça milleti kandıracağını sanıyor ‘ diyen muhtarın gözleri yapılan hizmetleri görmeyecek kadar kararmıştır. Bu açıklamasıyla muhtar arkadaşın siyasetin ne kadar içinde olduğu apaçık ortadır. Muhtara önerimiz gidip kişilikli şekilde muhtarlığı bırakıp siyasi bir partiye girerek siyaset yapması yönündedir. Muhtarların görevi siyaset yapmak değildir, mahalle muhtarları Belediye Başkanı ve çalışma arkadaşlarıyla istişare ederek mahallelerine hizmet getirmek durumundadırlar. Onlara sağlanan bir bütçe yoktur. Hizmeti mahalleye belediye getirmektedir. Bu nedenle Ercan Derecik’i aklı selim düşünmeye, her konuda bizlerle istişare içinde olmaya ve basın yoluyla gereksiz polemiklerden uzak durmaya davet ediyoruz. Tüm halkıma saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.