YENİCE’NİN TÜM RENKLERİ ŞEKER’DEYDİ

KARABÜK ve Yenice turizminin  önemli noktalarından birisi olan Şeker Kanyonu  22 Nisan’da tarihi bir gün yaşadı.

Şeker  Kanyonu’nunda yapılması planlanan HES için Yazıköy ve Tir Muhtarlıkları tarafından Kastamonu İdare Mahkemesi’nde açılan iki dava sonrası yapılmasına karar verilen keşif ve bilirkişi incelemesi 22 Nisan günü gerçekleştirildi.

Kastamonu İdare Mahkemesi’nden üç kişilik heyet, Pamukkala Üniversitesi’nden 7, Kastamonu Üniversitesi’nden de 2  bilirkişinin gelmesiyle  22 Nisan pazartesi günü yapıldı.

Keşif ve bilirkişi incelemesine tanıklık etmek için binlerce Yeniceli o gün Şeker’deydi.

Şeker’de Yenice’nin tüm renkleri olayı izlemek ve tepkilerini göstermek için toplanmışlardı. AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve SP yöneticileri olay yerindelerdi. Yenice Platformu’nun tüm  üyeleri yerel yönetim , başta Yazıköy, Tir,Hisar ve Güney muhtarları olmak üzere muhtarlar, kooperatif başkanları, köylüler, çevreciler saatler önce Şeker’e akın ettiler.

22 Nisan’da yapılan bilirkişi ve keşifle ilgili Yenice Platformu’nda yapılan açıklamada, ” Mesai içinde  ve erken saatte olmasına rağmen Yenicelilerin olay yerine akın akın gelmesini mutlulukla karşıladık. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” denildi.