Yenice’de öncelik hayatın, öncelik yayanın uygulaması

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla Türkiye genelinde başlattığı proje Yenice’de de uygulandı.

Yaya Öncelikli Trafik Uygulaması’ kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Yenice’de de emniyet  ekipleri tarafından yaya geçişlerinde ve okul önlerinde uygulama başlatıldı. Ülkü İlk ve Ortaokulu önünde başlatılan uygulamaya Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice, İlçe Jandarma Komutanı Deniz Dönmez, İlçe Emniyet Amiri Cumaali Öztekin ,İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, Halk Eğitim Müdürü Erol Köseoğlu, daire müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.  Trafikte yaya güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenen etkinlikte öğrencilere, sürücülere ve vatandaşlara uygulama hakkında hazırlanan bilgilendirme broşürleri Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice, Emniyet Amiri Cumaali Öztekin ve İlçe Jandarma Komutanı Deniz Dönmez tarafından  dağıtıldı.Öğrencilere, yayalara ve sürücülere  kampanya hakkında da  bilgiler verildi. Öğrenciler emnyet ekipleri ile birlikte sürücülere de bilgilendirme broşürü dağıttı.

Yapılan açıklamada , “ 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 488 lira idari para cezası ile cezalandırılırlar hükmü getirilmiştir. “ denildi.