YENİCE PLATFORMU SİYASİLERLE BULUŞMASINI SÜRDÜRÜYOR

İLÇEMİZ ormanlarında katı atık bertaraf tesisi kurulması kararı üzerine oluşturulan Yenice Platformu son bir yıldır Şeker Kanyonu’nunda  yapılacak HES’e yoğunlaştı.

Bir önceki yıl çeşitli etkinlikler  yaparak  soruna dikkat çeken ve farkındalık yaratan eylemler gerçekleştiren Yenice Platformu’nun   Yazıköy ve Tir Muhtarlıklarının tüzel kişilikleri üzerinden Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi’nde  açtıkları iki davada meydana gelen son gelişmeler hakkında şehir yöneticileri, siyasi partiler ve belediye başkan adaylarıyla bilgilendirme ve destek  ziyaretleri yapıyor.

İlk ziyaretler Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı’ya yapıldı. Ardından Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki ve MHP Yortan Belediye Başkan Adayı Ali Şık ziyaret edildi.

Çarşamba günü ise CHP İlçe Başkanlığı ziyaret edilerek İlçe Başkanı Orhan Karakaş, yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Başkan Adayı Sabri Cebecik’e gelişmelerle ilgili bilgi verildi.

Dün ise AK Parti  İlçe Başkanlığı ziyaret edildi. Burada İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Başkan Adayı Coşkun  Güven’e olayın hangi boyutta olduğu bilgisi aktarıldı, katkı istendi.

Platform üyeleri ziyaretin ardından Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından açılan oyuncak kursu ile Yazıköy Kooperatifi başkanı Muhammet İncebacak’ı da ziyaret ettiler.

Yenice Platformu’nun önümüzdeki günlerde İYİ Parti ve Saadet Partisi yöneticilerini ziyaret edecekleri öğrenildi.