YENİCE MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI BAĞBAŞI: “DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİNDE BİR SEÇİM YARIŞI OLSUN İSTİYORUZ”

YENİCE Muhtarlar Derneği Başkanı ve Özal Mahallesi Muhtarı Murat Bağbaşı, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Dostluk ve kardeşlik içinde bir seçim yarışı olsun istiyoruz” dedi.

Bağbaşı, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

“Siyasi Partilerimizin çok değerli yöneticileri, temsilcileri ve adayları, öncelikle çıkmış olduğunuz seçim yarışında başarılar dileriz.

Biz Muhtarlar Derneği olarak Yenice’mizde seçimlerin kavgadan, şiddetten ve gerginlikten uzak  geçmesini,  kimsenin kimseyi kırmadan dostluk, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde geçmesini canı gönülden temenni ediyoruz.

Bu aşamada bizler, köy ve mahalle muhtarları olarak sağduyu anlamında üzerimize düşen hertürlü açıklama ve çalışmaları yapmaktayız. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızla ilgili muhtar arkadaşlarımızla sık aralıklarla toplantılar yapmaktayız.

Son yapmış olduğumuz toplantıda bazı siyasi parti adaylarının kendi kimliklerini ve siyasi gömleklerini çıkartarak kindarlık içerisinde mevcut muhtar ya da muhtar adaylarımız ile ilgili seçmenler üzerinde yönlendirme ve müdahale yaptığını, hatta oluşturulan ihtiyar heyeti listelerinde tehdit ve taleplerle yönlendirmekte olduklarını üzüntü ile öğrenmekteyiz.

Bizler muhtar adayları olarak hiçbir siyasi partinin amblemi veya gölgesinde seçime girmemekteyiz. Bizleri tercih eden seçmenlerimiz kişilik, karakter ve duruşumuzla tercih etmektedirler. Bu sebepledir ki, bu tür müdahalelerde bulunan siyasi partilerin daha fazla zarar göreceğinin altını çizerek önemle ciddiyeti anlamalarının önemini siyasetçilerimiz hafızalarına kazımalıdırlar.

Seçim arifesinin başında olduğumuzdan bu tür söylem ve müdahalelerden uzak durmalarının kendileri adına faydalı olacağını önemle belirtmek isteriz.

Önümüzdeki seçimlerde Yeniceli genç kardeşlerimizin siyasi menfaatler uğruna hiçbir zaman şiddet ve kavgaya yönlendirici toplantı ve söylemlerin etkisi altında kalmadan barış ve kardeşlik içerisinde siyasi tercihlerini yapmalarını önemle belirtmek isteriz.

Bizler de Muhtarlar Derneği  ve muhtarlar olarak şiddet ve kavganın önüne geçmek için gençlerimizle mahalli ve genel toplantılar yaparak bilgilendirmek adına çalışmalar yapacağız. Bu sebeple 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin Yenice’mize hayırlar getirmesini, çok değerli siyasi parti adayları ile mevcut muhtar ve muhtar adaylarına çıkmış oldukları seçim yarışında, dostluk, kardeşlik ve huzur içerisinde bir seçim yarışı diliyoruz.