Yenice depreme ne kadar hazır 

Yenice Merkez ve Mahallelerinde kapsamlı bir çalışma isteniyor

 

Yenice depreme ne kadar hazır 

 

 

06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afetinin ardından meydana gelen yıkım sonrası gözler başta İstanbul olmak üzere, fay hattı geçen il ve ilçelere çevrildi.

1999 yılında meydana gelen depremden etkilenen ilçemiz, Düzce merkezli depremlerini de ciddi şekilde hisseti.

İlçemiz merkez ve mahallelerinde yapılan binaların 1970-1980 li yıllarda yapılmış olması, ilçemizdeki binaların ne kadar sağlam olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Çoğu binanın 1999 deprem yönetmeliğinden önce inşa edilmiş olması, İnşaat kalitelerini sorgular duruma getirdi. Yapılan binaların çoğunun ince demir ve hazır betondan uzak elle karma yöntemi ile yapılmış olduğu. Merkezde hemen hemen tüm binaların yapışık nizam ve beş kattan aşağı olmaması Kahramanmaraş depreminden sonra vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

 

İlgili kurumlardan kapsamlı bir çalışma isteniyor

 

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra, yaşanan yıkımlar ve can kayıplarından sonra ilçemiz halkındaki tedirginlik her geçen gün artmaya ve binalardaki sağlamlık testleri istiyoruz seslerinin yükselmesine neden oldu.

Gazetemiz muhabirlerinin söyleşide bulunduğu büyüklerimiz.

İlçemizden Almanya’ya giden hemşerilerimizin 1970-1980 yıllarının sonları arasında memleketimize geri döneriz mantığı ile zamanında ilçemizin şu anki merkezine bina yapımları başlandı. Sonrasında yerel halkta bu yapı işlerine girişti ve hepimiz bina yaptırdık.

Şu anki inşaat teknolojilerinden çok daha ilkel şekilde yapılan binaların tamamının yetkililer tarafından sağlamlık testlerinin yapılmasını istiyorlar.

 

TOKİ Konutları revaçta

 

Yaşanan depremlerde TOKİ konutlarında herhangi bir hasar oluşmaması ilçemizde de TOKİ konutlarına talebi arttırdı. Gazetemize gelen çok sayıda vatandaşımız, Depremin şakası yok, depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. İlçemize sağlamlığı büyük depremlerde de kanıtlanmış olan TOKİ konutlarından bir an önce istiyoruz. Çok sayıda telefon ile bizlere ulaşan vatandaşlarımız İlçemize 3 ve 4. Etap TOKİ konutlarının bir an önce yapılmasını depreme dayanıklı evlerde oturmak istediklerini ve kura olmaması gerektiğini talep kadar konut yapılmasını yetkililere gazetemiz aracılığı ile seslerini duyuruyorlar.