Yenice Balını Marka haline getirdi ve dünyaya tanıttı

İlçemiz değerlerinden İsmet Karakırık
Yenice Balını Marka haline getirdi ve dünyaya tanıttı
Yenice Meslek yüksekokulunda açılmak üzere 2 yıllık Arıcılık bölümü istedi
İlçemiz değerlerinden ve Karabük’te uzun yıllar devlet dairesinde görev yapan İsmet Karakırık, ilçemizin en önemli coğrafi işaretli ürünü olan Ihlamur Balını; Karabük Üniversitesinin 02 Mart 2024 tarihinde düzenlemiş olduğu Sosyalfest etkinliklerinde Safranbolu Meslek yüksekokulu standında Karabük ilinin coğrafi işaretli ürünleri bölümünde stant açarak yenice ıhlamur balımızın tanıtımını yaptı.
Karakırık’ın standını çok sayıda vatandaş ziyaret ederek balımızın tadına hayran kaldılar. Memnuniyetini dile getiren ziyaretçiler Yenice Ihlamur balına yoğun ilgi gösterdi.
Karabük Belediye Başkanı ve Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık’ın yanı sıra Karabük Milletvekillerinin de yoğun ilgi gösterdiği Yenice Balı Standı tam not aldı.
İsmet Karakırık Yenice ıhlamur balını ve Karabük üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık’dan Yenicemiz için Yenice Meslek yüksekokulunda açılmak üzere 2 yıllık Arıcılık bölümü istedi ve arıcılık bölümünün açılması halinde Karakırık arı çiftliğinde kendilerine yer tahsisi ve Arı vereceklerini söyledi.