YENÇEV üye kampanyası başlattı

KATI Atık  Tesislerinin Yenice Ormanlarına yapılacağı haberi üzerine kurulan ve yaptığı kapsamlı çalışmalarla bu işin bertaraf edilmesini sağlayan YENİCE PLATFORMU bir yıldan beri de Şeker Kanyonu’nda yapılacak HES’i önleme mücadelesi veriyor.

Yazıköy ve Tir Muhtarlıkları adına Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi’nde  açılan iki davada, bilirkişiler marifetiyle keşif yapılması kararıyla olumlu bir safhaya giren HES olayında, ekonomik güce ihtiyaç ortaya çıktı.  İşin ekonomik boyutunu çözebilmek için  Yenice Çevre ve Doğayı Koruma, Turizmi Geliştirme Derneği( YENÇEV) adı altında yeniden örgütlenen platform, dünden itibaren üye kaydı kampanyası başlattı. Dernek yöneticileri, Yenice’de yaşayan toplumun her kesimi ile Karabük, Zonguldak, Ankara ve İstanbul’daki hemşehrilerimizi derneğe üye olmaya davet ettiler.

Dernek yöneticileri şimdiye kadar derneğe üye olanları ve katkı sağlayanları da şöyle sıraladılar. Yenice Platformu’nun tüm üyeleri; Mehmet Derebaşı, Sabri Cebecik, Ahmet Tellioğlu, İsmail Kirenli,  İbrahim Sazoğlu, İsmail Çaylı (Yaşar oğlu). Mustafa Karagül ve Erdal Yirmibeş (ödentilerini de yaparak), Zeki Çaylı form doldurarak üyelik işlemlerini yaptılar.Yaşar Basan, Sabri Cebecik,Murat Karagül, Sedat Dereli ve Mustafa Saraçoğlu da bağışta bulunarak katkı sağladılar.Profesörlerden oluşan üç kişilik bilirkişi heyeti için mahkeme veznesine  15 bin 350 lira ile   avukatlık ücreti için  10 bin liranın ay sonuna kadar yatırılması gerekiyor.Dernek yöneticileri; iş adamlarının, esnafın, siyasilerin,bürokratların,serbest meslek sahiplerinin, sivil toplum örgütlerinin  davaya sahip çıkacaklarına inandıklarını bildirdiler.

GEÇTİĞİMİZ  yıl bu günlerde  YENİCE PLATFORMU tarafından başlatılan HES karşıtı eylemlerin birinci yılı nedeniyle önümüzdeki günlerde uydudan yayın yapan bölgemizin  televizyonu BRTV’de bir program yapılacak. Programa YENİCE PLATFORMU üyeler katılacaklar ve süreçle ilgili bilgi verecekler. Böylece, yurdun dört bir yanındaki hemşehrilerimizle yurt dışında yaşayan gurbetçilerimize de ulaşılmış olacak.