YAZIKÖY KOOPERATİFİ’NDEN YENÇEV’E DESTEK

YAZIKÖY sınırları  içindeki Şeker Kanyonu’nda yapılacak HES’e karşı  mücadele eden YENÇEV’e Yazıköy Orman Kooperatifi’nden destek geldi. Yazıköy Kooperatifi Başkanı Muhammed  İncebacak, bilirkişi, avukat ve diğer giderlerde kullanılmak üzere dernek yöneticilerine 2000 TL’yi kooperatif adına verdi. Yazıköy Kooperatifi Başkanı Muhammed İncebacak, ” Şimdilik bu kadar katkıda bulunabiliyoruz. İleriki aşamalarda da katkımızı sürdüreceğiz. Burada HES yapılması sadece bizim değil Yenice’nin tümünün hayatını olumsuz etkileyecektir” dedi.

ALMANYA’DAN KATKI

Almanya’daki derneğimiz Karabük-Yenice ve Çevreki Kültür ve Dayanışma Derneği’nden de YENÇEV’e  destek geldi. Dernek Başkanı Cevdet Koymalı vasıtasıyla YENÇEV hesaplarına 145.60 Euro (995.16 TL) gönderildi. Dernek Başkanı Cevdet Koymalı, ” YENÇEV’in verdiği mücadeleyi izliyoruz. Biz de buradan katkı vermek istedik. Verilen mücadelenin her zaman yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan Almanya’da yaşayan İbrahim Doğancı (200) ve Bahadır Pekbak (500) isimli hemşehrilerimiz de katkılarını göndererek kampanyada yerlerini aldılar.

BEDİŞ KURUYEMİŞ DE DESTEK VERENLERDEN

Merkezi Zonguldak’ta bulunan BEDİŞ Kuruyemişlerinin sahibi hemşehrimiz Ata Armağan Derebaşı da YENÇEV hesaplarına 200 TL göndererek katkısını sundu