Vali Gürel Başkanlığında Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulunun 2022 Yılı 3. Dönem Toplantısı Vali Gürel Başkanlığında Yapıldı.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Vali Yardımcısı Vekili Şeyma Şendur, ilçe kaymakamları, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Gürel, toplantının ana gündem maddesinin 2022 yılının 3.döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında “Koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak için toplanmış bulunuyoruz.

Bu kapsamda ilimizde, 2022 yılında; Ulaştırma sektöründe 23, Eğitim sektöründe 63, Kültür-Turizm sektöründe 8, Tarım sektöründe 68, Enerji sektöründe 5, Sağlık sektöründe 7, Diğer Kamusal Hizmetleri Sektöründe 34 olmak üzere toplam 208 proje ve iş yürütülmüştür.

Yürütülen 208 proje ve işin toplam proje bedeli 5 Milyar 957 Milyon 633 Bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda 1 Milyar 809 Milyon 488 Bin TL, dönem sonu itibariyle de 497 Milyon 342 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin 2022 yılı ödenekleri 778 Milyon 246 Bin TL’dir.

İl Koordinasyon Kurulumuzun 2022 yılı 3.Dönem Toplantısının ilimiz yatırımları için hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Vali Fuat Gürel’in konuşmasının ardından Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleri söz alarak 2021 yılında başlanan ve yapımı devam eden projeler ile 2022 yılında planlanan yatırımlarla ilgili koordinasyon kurulu üyelerine bilgilendirme yaptılar.