Toprağını Koruyamayan Ormanını Koruyamaz

Toprağını Koruyamayan Ormanını Koruyamaz

Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu Alaplı Gümeli Sel Kontrol Projesi kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Yapımı devam eden harçlı ıslah sekisi, kutu gabion, kuru duvar eşik, miks eşik ve kutu menfez inşaatlarıni yerinde inceleyen Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu yaptığı değerlendirmede ” ÇEM (Çölleşmeyle Mücadele Genel Müdürlüğü) tarafından hazırlanan projenin yaşanan sel afetininden sonra revize edildigini ve uygulamaya başlandığını belirterek toprağını koruyamayanın ormanını ve dolayısıyla vatanını koruyamayacağının altını çizerek, Sel sularına verecek bir avuç bile toprağımız yoktur” dedi.

Amacımız, 26-29 Haziran 2022 tarihlerinde yaşanan sel afetinin ardından revize edilen Alaplı-Gümeli Sel Kontrol Projesi kapsamında 2 adet menfez, 7 adet harçlı ıslah sekisi, 9 adet miks eşik ve kafes tel eşik yapılarak Alaplı İlçesi Gümeli Beldesi’nde 828 hektar alana sahip Camiyani Deresi havzasında yer alan Ardıçlı, Kerpiçli ve Camiyanı derelerinden gelen suyun hızını kesmek ve eğimini düşürmek bu sayede yoğun yağışlarla oluşabilecek taşkınları ve rusubat birikimini önlemektir”dedi.

Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu’na incelemelerinde Kdz. Ereğli İşletme, ETÜT Proje Başmühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.