Toplam 13 Bin 101 Müracaat Gerçekleşti

Açık Kapı Şube Müdürlüğüne Toplam 13 Bin 101 Müracaat Gerçekleşti

 

 

Vali Fuat Gürel, 2023 yılı kurum denetimleri kapsamında Açık Kapı Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek Şube Müdürü Gülnur Dereli Berber’den 2022 yılında yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Ziyaret öncesi afetzede vatandaşlarımızın müracaat ettiği büroyu gezen Vali Fuat Gürel burada görev alan personele teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Şube Müdürlüğünün kuruluş amaçları; vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim kurularak kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyeti artırmak, kamu hizmetine erişimini kolaylaştırarak öneri, talep ve şikâyetlerini içeren başvurularını en kısa sürede sonuçlandırmak, hızlı ve etkin bir hizmet sunmak, devletimiz ile vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak şeklindedir.

Müdürlüğümüzün kurulduğu 2018 yılından bugüne kadar 13 Bin 101 müracaat gerçekleştirilmiştir.

2022 yılında Müdürlüğümüze Bin 984 müracaat gerçekleştirilmiş olup bu müracaatların tamamı sonuçlandırılmıştır. Müracaatların Bin 564’ü İl Merkezinden, 267’si Safranbolu, 73 Yenice, 44 Eskipazar, 30 Eflani ve 6’sı Ovacık ilçelerimizden yapılmıştır.

Yapılan müracaatların Bin 125’i e devlet sistemi üzerinden, 693’ü yüzyüze, 124’ü vatandaşlarımızın kendi internet sistemleri üzerinden ve kalan 42 müracaat ise mobil olarak gerçekleştirilmiştir.

Yapılan müracaatların konusu bakımından değerlendirildiğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakamlıklarımız, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görev ve çalışma alanına sahip olduğu görülmektedir.

Yapılan müracaatların istatistiki verileri incelendiğinde en fazla müracaat yapan kişilerin 30-40 yaş aralığında olduğu, %32,9 oranında ilkokul mezunu kişilerin müracaat gerçekleştirdiği ve müracaatların %52’sinin kadın olduğu ayrıca %73,4 müracaat sahibinin herhangi bir işe sahip olmadığı tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın e-başvuru sistemi kullanarak gerçekleştirdiği müracaat sayısı 98 olup müracaatların tamamı sonuçlandırılmıştır. 3071 Sayılı Dilekçe Kanununa göre alınan dilekçe sayısı ise 20’dir.

2022 yılında toplam 46 adet Halk Günü Toplantısı gerçekleştirilmiş olup bu toplantılara 505 vatandaşımız katılmıştır.