TEK KULLANIMLIK KREDİ KARTI ÇIKMALI

TEK KULLANIMLIK KREDİ KARTI ÇIKMALI

Yenice Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Sedat Çakıl yaptığı açıklamada; Tek Kullanımlık Kredi Kartı Çıkmalı” dedi. Çakıl açıklamasının devamında;

Bankalara çağrımızdır. Günümüzde sosyal yardımlar tek firmalar üzerinden yapılmaktadır. bu son derece yanlıştır. Büyük firmalar özellikle Ramazan ayında kumanya yardımı yapmaktadır. Artık günümüzde de sosyal yardımlar ciddi boyutlara ulaşmıştır. Parasını helali ile kazanıp, zekâtını layıkıyla veren, hatta kazancını ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilen herkesten Allah razı olsun. Onlar kat kat çoğalsınlar. Ancak ihtiyaçlarda sınır yoktur. Her ailenin ihtiyacı değişiktir. Ben bazen şahit oluyorum. Ramazanda aynı evlere makarna, margarin, sıvı yağ, pirinç fazla fazla gidiyor. Aile fazlalıktan bunu satmak için uğraşıyor. bazı ailelerin kırtasiye, bazı ailelerin tuhafiye bazı ailelerin ayakkabı ve diğer çeşitli ihtiyaçları olabilir. Çocuk bezi ihtiyacı olabilir. Hatta bozulan buzdolabını çamaşır makinasını tamirini yaptırmak isteyebilir. Biz bunu bilemeyiz. Birde çoğu firma şubesi çok diye ulusal firma üzerinden kart dağıtımı yaparak yerel esnafın yapacağı işlere de engel olmaktadırlar.
Bankalar tek kullanımlık her yerde geçen kredi kartı çalışması yapsınlar. Sosyal yardımlarda bulunan firmalar bu kartları alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtsınlar. İhtiyaç sahibi bırakın kendi ihtiyacı olan ürünü yerel esnafımızdan (kırtasiye, züccaciye, tuhafiye, ayakkabıcı, bakkal, kasap, pazarcı, ) gönlünce alsın. Gerçekten her kesimin işi görülsün. bunu yapan banka çok kazanır.
Kardemir yetkililerinden de özellikle bir ricamız var. Sağ olsunlar ramazanda çalışanlarına kumanya yardımı yapıyorlar. Niyetleri kabul olsun. Bunu tek bir firma üzerinden yapıyorlar. Böyle olunca işçi kardeşlerimiz gıda ihtiyaçlarını o oy durduruyorlar. Yorüs ve Ören Ticaret, Tellioglu, Karagül kereste 1ve 2 Dereli kereste, Hilal orman ürünleri, Tetik orman ürünleri, Yentaş orman ürünleri ve daha yardım yapmak isteyen imkânı iyi olan hayır severler yardımlarını maaşa ek olarak dağıtsa veya aynı kartlardan dağıtsa çok güzel olur. İşçi kardeşlerimizde bu durumda ne ihtiyacı varsa orda kullanır.” ifadelerine yer verdi.