Sürüncemede bırakmamaya karar verdim

Aday olmamaya ve bu konuyu da sürüncemede bırakmamaya karar verdim

 

İlçemiz Değerlerinden Zafer Özgün yerel seçimlere yakın bir zaman kala gazetemize yaptığı açıklamada;

Çok kıymetli Yeniceli hemşerilerim;
Bilindiği üzere gençlerimizin sosyal medyadaki oluşumuyla şahsıma gösterilen teveccühten dolayı ismim yerel seçimlerde adaylıkla bağdaştırıldı. Her ne kadar gerek sosyal medyadan ve gerek telefonla ‘gelecekteki siyasetsiz planlarımı’ anlatsam da, bazıları hiç anlamamış olacaklar ki beni kendilerine rakip görerek ve samimiyetsiz bir şekilde araya birilerini sokup bilgi edinme gayreti içine girerek gerçek yüzlerini ortaya çıkarmaya, sonrasında da aleyhimde propaganda yapmaya başladılar.

büyük beyinler FİKİRLERİ
orta beyinler HADİSELERİ
küçük beyinler KİŞİLERİ konuşur …
(benim üzerimden siyaset yaptığını zannedenler, bu sözü o küçük beyinlerinize kazıyın!)

Yıllardır bu sabah yaptığım gibi kahvemi içerken naçizane sosyal medyada yazar/yorum yaparım. Bugüne kadar da ilçemde istisnasız kimse için eleştirisel yazmadım/yorum yapmadım. Aynı havayı teneffüs ettiğim kişilere birarada olmanın vermiş olduğu duygusallıkla nedense içimden hiç yazmak yada eleştirmek gelmedi. Fakat bu sefer çok kırıldım; demek ki herşey bir yere kadarmış.

Ben Zafer Özgün olarak Yenice’de doğmuş, okumuş, büyümüş, ticaret yapmış, stk’larda görev almış, acı ve sevinci ortaklaşa paylaşmış, dahası işimden dolayı memleketim insanının belki %80’in evine girmiş, çayını çorbasını içmiş biriyim. Ve şimdi de yine işim gereği sizlerden yaklaşık 13 aydır ayrı ve 600 km uzakta bulunmaktayım. Bu kadar uzakta olmama rağmen bazılarına rahatsızlık vermişim ki, hakkımda birileri senaryo yazıyor ve aynı ekip yine o senaryoyu oynuyor.

Sözüm ona aktif siyaset yapan, hatta ilçe teşkilatlarında görev alan, birilerinin direktifleriyle hareket eden ve dahası kendini tanıtmaktan bile aciz kişiler, benim hakkımda olur olmaz konuşmaya ve lobi oluşturmaya başlamışlar. Benim ne yapıp yapmayacağım yada yapamayacağım yalnızca beni ve dolayısıyla muhatap olduğum kişiyi ilgilendirir. Bilmenizi isterim ki ben bireyim; oysa siz ‘sözüm ona’ siyasetçi! O halde icraatı yapması gereken de doğal olarak sizlersiniz.

Bir işveren ve beşeri ilişkilere değer veren biri olarak Bursa’ya geldiğimden bugüne siyasi görüşüne asla bakmaksızın 37 hemşerimizin yarasına merhem olmuşum. Bu konuda kimseye ne reklam yaparım, nede işini yaptığım kişiyi ifşa ederim. Yolları açık olsun. Ben hepsinden razıyım, Allah’ta onlardan razı olsun. Hiçbir beklentim olmadan yaptıklarımı bir siyasi yapsa sanırım ilçemin meydanına büyük bir afiş asardı. Yalnızca bir kişinin işini (para teklif ettiği için) askıya aldım ve inanın bu duruma çok üzüldüm. Demek ki benim ilçemde işler bu şekilde yürüyormuş; çok yazık …

Bu arada mütemadiyen ablam Neşe Özgün’ün de adı zikrediliyor. Kendisi bürokrat olması hasebiyle elbette ‘yasalar çerçevesinde’ elinden geleni yapıyor. 20 yıl Türkiye’nin en prestijli üniversiteleri ve son iki yıldır da İski’de daire başkanı olarak görev yaptığı halde bir kez olsun potansiyelini ticaretime karıştırmadım. Zaten devletçi yapısından dolayı kendisi de buna asla müsamaha göstermez. Oysa yerel/ulusal basında duyuyor ve görüyoruz ki bu imkanları yakalayan nice aile bireyleri hokkabazlıklarını ortaya koyuyorlar.

Kokuşmuş siyaset yaparak bir yerlere gelme yada birilerini oraya getirme çabasında olan zavallılar, merakınızı gidereyim ki kursağınız düğümlenmesin; “ADAY yada ADAY ADAYI değilim”.

Elbette her birey gibi aday olmak benim de hakkım. Bugüne kadar gerek telefon ve gerekse sosyal medyadan desteklerini daima hissettiren sevgili gençler “hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hüsrana uğrattığım için de ayrıca özür diliyorum”. Tarafınızdan destek görmekten inanın onur duydum. Fakat bu tür kararlar çok iyi zamanlama ve strateji gerektirir. Önümüzdeki yerel seçimde kuvvetle muhtemel benim jenerasyonum yarışacak. Telaffuz edilen isimlere bakıldığında içlerinde ‘dostum’ dediklerim var. Buna ilaveten ben de ‘adayım’ diye ortaya çıktığımda o dostluklara da zarar verebileceğimi düşünerek aday olmamaya ve bu konuyu da sürüncemede bırakmamaya karar verdim. Bugüne kadar il geneli dahil olmak üzere belki de bir çok kişinin onay vereceği tekliflerle karşılaştım. Şayet amacım etiket olsaydı hiç durmaz değerlendirirdim. Kaldı ki geçmişte de şahsıma adaylık için teklif gelmişti ve o dönemde de dostluk ağır basmıştı. Yukarıda da belirttiğim gibi benim için önemli olan değerlerdir.
Partiler değil, dostluk ve Yenicemiz kazansın.
Kalın sağlıcakla …

Hak şerleri hayr eyler,
Zannetme ki gayr eyler,
Arif anı seyr eyler,
Görelim mevlam neyler,
Neylerse güzel eyler …