Sel Afetinin İzleri Siliniyor

 

 

 

Yenice’de geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan sel afetinin hemen ardından teyakkuzda geçen Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hayatın normal akışına dönmesi için aralıksız olarak çalışmaya devam ediyor.

Çitdere havzasında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı açıklamada “Sel afetinin ardından şuan bölgemizde mevcut olan 8233 km orman yolunun 1724 km’sinin zarar gördüğünü, 48 adedi piyasadan ve 41 adedi kurumumuza ait olmak üzere 89 adet iş makinesi ormanlarımızda görev yapmaktadır. Yenice İşletme Müdürlüğümüz sınırları dâhilinde 1255 km orman yolunun yaklaşık yarısı 652 km’lik kısmı zarar gördü.

28 adet iş makinesi orman bakımı, koruma ve gençleştirme çalışmalarının daha sağlıklı yapılmasının sağlanmasının yanı sıra orman köylülerimizin de yol ve ulaşım sorunlarını çözüyoruz. Çalışmalarımız hayatın normal akışına dönünceye dek devam edecektir “dedi.

İncelemelerine Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu’na Bölge Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Ali Deniz ve Yenice İşletme Müdürü eşlik etti.