Sel Afetinde Büyük Özveri ile Çalıştı

Başkan Sözen, “Karabük İl Özel İdaresi Sel Afetinde Büyük Özveri ile Çalıştı”

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, geçtiğimiz günlerde İlimizde meydana gelen sel afetinde Karabük İl Özel İdaresi’nin büyük bir özveri ile çalıştığını söyledi.

Ağustos ayı İl Genel Meclis Toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında başladı.

Başkan Sözen, ağustos ayı İl Genel Meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, “9 Temmuz 2023 tarihinde İlimizde meydana gelen yoğun yağışların akabinde sel afeti yaşandı. Yaşanan sel afetinin ardından herhangi bir can kaybımızın olmaması en büyük tesellimiz. İl Özel İdaresi olarak toplam 150 personel 40 iş makinesi ile sorumluluk sahamızın her noktasında müdahalede bulunduk. Ekiplerimiz büyük bir özveri ve gayret içinde çalıştı ve çalışmalarına halen devam ediyor” dedi.

Bölgemizde yaşanan sel afetinde Karabük İl Özel İdaresi’nin çalışmaları ve diğer İller ile Kurumlardan gelen desteklerden de bahseden Başkan Sözen konuşmasına şöyle devam etti;

“Afet kapsamında diğer İller ve kurumlardan yapmış olduğumuz iş makinesi çağrısına Bilecek İl Özel İdaresi;

–              1 Greyder,

–              1 Dozer,

–              1 Kamyon,

Tokat İl Özel İdaresi;

–              1 Ekskavatör,

–              2 Kamyon ile destek vermişlerdir.

Kendilerine İlimiz ve İl Özel İdaremiz adına vermiş oldukları destek için teşekkür ederim.

Sel afetinden;

–              Yenice’de 34,

–              Merkez’de 14,

–              Eskipazar’da 12,

–              Safranbolu’da 4,

–              Eflani ve Ovacık’ta 4’ Er Köyümüz Olmak Üzere

Toplamda 74 Köyümüz etkilenmiştir.

İlimizde meydana gelen sel afetinde

–              Yenice’de 20,

–              Merkez’de 2,

–              Eskipazar’da 4 olmak üzere

Toplamda 26 köy yolumuz kapanmış olup; ekiplerimizin özverili ve hızlı çalışmaları neticesinde 25 tanesi geçici olarak ulaşıma açılmış, 1 köyümüzün yolu (İncebacaklar/Şeker Kanyonu) ise halen kapalı olup, alternatif yol üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Kapalı olan yolumuza dair çeşitli projeler üzerinde çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir.

 

 

9 Temmuz sel afetinde,

–              Yenice’de 8,

–              Merkez’de 5,

–              Eskipazar’da 2 köy Olmak Üzere;

Toplamda 15 köyümüz içme suyu noktasında sıkıntı yaşamış; ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın “Devlet Millet El Ele” dayanışması içinde susuz hiçbir köyümüz bırakılmamıştır.

Yenice’de 11 köyümüz,

Merkez de 1 köyümüz olmak üzere;

Toplam 12 köyümüzün kanalizasyon hatları zarar görmüş ve hızla onarılmıştır.

Sel afetinden dolayı Eskipazar ilçemizde 1 köprümüz yıkılmış ve birçok menfezimiz, içme suyu, kanalizasyon hatları zarar görmüş ve 11 km BSK asfaltımızda selden dolayı hasar almıştır.

1 adet köprü, 60 adet menfez zarar görmüş DSİ tarafından tamamının debi tespitleri yapılmıştır. Projeleri ve maliyet hesapları ilgili mühendis ve teknik personelimiz tarafından hazırlanmış olup bu ay içerisinde ihaleleri yapılacaktır.”

 Başkan Sözen, “Devletimiz Her Daim Yanımızda”

9 Temmuz da yaşanan sel afeti sonrasında İlimizi ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ziyaretine de değinen Başkan Sözen, devletimizin her daim yanımızda olduğunu vurgulayarak;

“İlk Etapta acil ihtiyaçlar için AFAD Başkanlığı’ndan Valiliğimize 10 milyon acil yardım ödeneği İlimize tahsis edilmiştir ve bunun yanında 8 milyonu İl Özel İdaremize aktarılmıştır.

Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda AFAD Başkanlığı’ndan İl Özel İdaresi için 248 milyon 29 bin 429 TL zarar tespit edilmiştir.

17.07.2023 tarihinde İlimizi ziyaret eden Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya acil ihtiyaçlar kapsamında 118 milyon 850 bin TL ödeneği İlimiz için tahsis etmiştir. Bu bağlamda İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya ilimize vermiş olduğu destek için teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Sözen, “Bu Yılda BSK Üretiminde Yeni Rekorlara İmza Atacağız”

Her yıl olduğu gibi bu yılda BSK sezonunda çok yoğun bir çalışma içerisinde olunduğunu belirten Başkan Sözen,

“Aşırı yağışlar ve yaşanan sel afeti nedeniyle başta Yenice ve Eskipazar ilçelerimiz olmak üzere yaşanan heyelanlarla birlikte hazırlamış olduğumuz asfalt öncesi serme sıkıştırma yaptığımız yollarımızda da önemli ölçüde zarar görmüştür. Ekiplerimiz tüm ilçelerimizde bu çalışmaları hızlı bir şekilde aralıksız çalışarak yetiştirmeye çalışmaktadır. Şu an itibariyle asfalt öncesi serme sıkıştırma ve alt yapı çalışmalarız yüzde 90 seviyesine çıkarılmıştır.

Asfalt çalışmalarımızda ise; bugün itibariyle 9 bin 760 ton BSK üretimi gerçekleşmiş olup; 13,4 km yolumuzu sıcak asfaltla buluşturmuş durumdayız. İlk etapta ay sonuna kadar üretimimizi 53 bin ton, yolumuzu ise; 65 km olarak planlamaktayız. Yeni ödeneklerin devreye girmesiyle sezon sonuna kadar BSK üretiminde ve km bazında yeni rekorların altına inşallah hep birlikte imza atmış olacağız. Konkasörlerle malzeme üretimimiz ise aralıksız devam etmektedir. Bugün itibariyle mobil konkasörümüzün üretimi 62 bin 050 ton, sabit konkasörümüzün üretimi ise 69 bin 680 ton olmak üzere toplamda 131 bin 730 ton ’dur. Üretilen malzeme stoklarımız ise 23 bin 535 ton olarak belirlenmiştir” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Sözen; “Planlama ve Çalışmalarımız Bir Disiplin Çerçevesinde”

 Başkan Sözen, ağustos ayı İl Genel Meclis Toplantısında yaptığı açılış konuşmasının sonunda;

“Belirlenen hedeflere ulaşmamızda, planlama ve çalışmalarımızın bir disiplin çerçevesinde olduğu kadar İdaremizin teknik personellerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın azim ve olağanüstü gayreti en büyük kazancımızdır.

Tüm bu gelişmeler sonucunda başta Sayın Valimiz olmak üzere Milletvekillerimize, Genel Sekreterimize, İl Genel Meclis Üyelerimize, Kurum Müdürlerimize, İlçe sorumlusu Mühendislerimize ve çalışanlarımıza sonsuz teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi.