Safranbolu Kan Bağışı İçin Tek Yürek

 

 

 

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin çağrısı ile başlatılan ve Haydi Safranbolu sloganı ile duyurulan kan bağışı etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde yapılan kan bağışı etkinliğine Başkan Köse’nin yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Belediye personeli, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Yöneticileri, Safranbolu Arama Kurtarma Derneği, Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri, Basın mensupları, Safranbolulu vatandaşlar katıldı.

İki saati aşkın bir süre devam eden bağış kampanyasının ardından Başkan Elif Köse Kızılay Yetkilileri ile katılım sağlayan, duyarlı olan herkese teşekkür ederken yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi.

“Ülkemiz milletimiz gün geçtikçe kan kaybediyor…

Memleketimizde kan stokları bitme noktasına ameliyatlar durma noktasına geldi.

Kızılay’a olan güvenin sarsılmasından, hala başındaki liyakatsiz sorumsuz kişilerin görevi bırakmaması ya da görevden alınmamasından dolayı Kızılay’a olan güven her geçen gün azalıyor güzel ülkemiz kan kaybetmeye devam ediyor.

Biz Kızılay’ın başındakine ve onu orada tutmakta ısrarcı olanlara soruyoruz. 

Neden ülkemizin göz göre göre kan kaybetmesine milletimizin can kaybetmesine izin veriyorsunuz? “

Akacak Kan Damarda Durmaz

Belediye Başkanı Elif Köse konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Ama şu bilinsin ki akacak kan damarda durmaz. Bizim sağduyulu duyarlı vatandaşlarımızın asil kanları yine hastanelerde, deprem bölgesinde kan bekleyen vatandaşlarımızın damarlarında akacaktır.                 

 Bilinsin ki bugün burada biz çadır satanlara değil çadır bulamayanlara kan bağışı yapıyoruz. 

Biz basın açıklamalarında yer kapmaya çalışanlara değil hastanelerde boş yatak bulmaya çalışanlara bağış yapıyoruz. Biz Altın varaklı yemek masalarındakilere değil ameliyat masalarında bekleyenlere kan bağışı yapıyoruz. 

Bugün burada kan bağışı yapan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hiç kimse unutmasın Kızılay bizim Kızılay milletimizin hepimizin. Ve öyle de kalacak…”

Başkan köse konuşmanın ardından kan vermeye gelen vatandaşlara teşekkür ederken uzun süre sohbet etti.