Ramazan Davulcuları Tarihi Kent Safranbolu Sokaklarında

 

Ramazan ayının değişmez simgelerinden birisi olan Belediye tarafından görevlendirilen Ramazan Davulcuları her yıl olduğu gibi bu yılda Safranbolu sokaklarında vatandaşları sahura kaldırmaya devam ediyor.

Geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtan evleri, tarihi konakları, hanları, hamamları ve daha pek çok argümanı ile en iyi korunan 20 kentten biri olan Safranbolu, geleneklerine de sahip çıkmayı sürdürüyor. Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan davulcular tüm mahallelerimizde sahur için davullarını çalıyor.

Safranbolu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Bu yıl mahallelerimizde 25 davulcu Belediyemiz tarafından görevlendirildi. Bu anlamda Mübarek Ramazan Ayı’ nın simgelerinden biri olan ve gelenekselleşen Ramazan Davulu Çalınması, içerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayında da devam etmekte olup, görev yapanların Belediyemizce düzenlenerek kendilerine verilen yaka kartlarına sahip olduklarını, yaka kartı bulunmayanlara itibar edilmemesi gerektiğini, aksi durumlarda belediyemize bildirilmesini hatırlatmak istiyoruz” denildi.