Platformdan bir dizi ziyaret

Şeker Kanyonuna  yapılacak HES ile ilgili  davada meydana gelen son gelişmeyle ilgili Yenice Platformu üyeleri bir dizi ziyaretlerde bulundular.

İlk ziyaret Kaymakam  Muhammed Evlice’ye  ardından Belediye Başkanı Zeki Çaylı’ya yapıldı. Her iki ziyarette de gelişmeler  hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Yenice Platformu bugün de Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki ve MHP Yortan Belediye Başkan adayı Ali Şık ile görüşecekler. Ayrıca 31 Mart 2019 yerel seçimlerine katılacak belediye başkan adaylarından  AK Parti adayı Coşkun Güven, CHP adayı Sabri Cebecik ve ilçe başkanlarından randevu alındı.

Hukuk çevreleri tarafından Şeker Kanyonu’ndaki HES olayı ile ilgili bilir kişiler marifetiyle keşif yapılması isteği olumlu bir gelişme olarak görüldü. Son gelişmeye göre,  mahkemenin 15 bin 500 TL bilir kişi ücreti yatırılması istendiği öğrenildi. Yazıköy ve Tir Köyü Muhtarlıkları adına davayı açan Av.Hüseyin Aksoy’a da 10 bin TL civarında avukatlık ücreti verilecek. Platform yönetimi , “ Bu memleketin havasını soluyan, ekmeğini yiyen , suyunu içen herkesten olaya sahip çıkılmasını ve ekonomik anlamda destek verilmesini” istedi.Açılan davaya Türkiye’nin en eski derneklerinden Türkiye Ormancılar Derneği müdahil olarak katılacak.