Orman yangın ekibine eğitim

2019 yılı yangın sezonu öncesi hazırlıkları kapsamında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm İşletme Müdürlüklerinin yangın ekiplerine yönelik eğitimler gerçekleştirildi.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nde de gerçekleşen eğitim ve tatbikata, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek ve Koruma Şube Müdürü Ersan Kabakçı ve Yakup Varlı tarafından verilen eğitimlere Orman İşletme Müdürleri, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, Yangın işçileri, Arazöz şoförleri, Kule Bekçileri ile Telsiz ve Haberleşme personelleri katıldı.

Eğitimde, yangın sezonuna girmeden önce orman yangınlarında kullanılacak araç ve gereçlerin eksikliklerinin tamamlanması, orman yangınlarında öncelikle yangına müdahale eden işçi ve o bölgede bulunan insanların can güvenliğinin göz önünde bulundurulması, daha sonra da en hızlı ve en doğru yöntemle yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi gerektiği vurgulandı. Yangın öncesi, yangın esnasında ve yangın sonrasında yapılacak tüm iş ve işlemlerin gerekli emniyet tedbirleri alınmak kaydıyla nasıl yerine getirileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca Zonguldak, Bartın ve Karabük İllerinde Vali Yardımcıları başkanlığında ildeki diğer kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yangın koordinasyon toplantıları düzenlendi.